• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Bitki Çayları ve Faydaları-2

Defne Çayı: mikrop öldürücüdür. ateş düşürür, terletir, vücuda rahatlık verir. hazmı kolaylaştırır. nefes darlığı, karın ağrısı ve öksürüğe karşı faydalıdır.

Devedikeni Çayı: karaciğerdeki hücrelerin yenilenmesinde, toksinlerden arındırmada, mide ve bağırsakları güçlendirmede, anne sütünü arttırmada faydalıdır.

Dulavratotu Çayı: sindirimi kolaylaştırır, iştah açar. yaşlı ve akneli cilde iyi gelir.

Ebegümeci Çayı: solunum sistemi tahrişleri ve iltihaplarında koruyucudur. üst solunum yolları enfeksiyonları, bronşitte göğüs yumuşatıcı, balgam söktürücü ve öksürük kesici özelliğe sahiptir.

Ekinezya Çayı: özellikle soğuk algınlığında, grip nezle gibi viral hastalıklarda, üst solunum yolları hastalıklarında faydalıdır.

Enginar Çayı: karaciğer ve böbrek yetmezliğinde faydalıdır. sarılık ve hepatit hastalıklarında, aşırı şişmanlıklarda, kurdeşende, romatizma ve egzamada, kan dolaşımını düzenlemede faydalıdır. kolesterolün sebep olduğu damar sertliğinde, kalp sancılarında yararlıdır. kalbin en iyi dostudur. kanı temizler, vücuttaki zehirli maddeleri atmaya yardımcıdır.

Fesleğen Çayı: sakinleştirici özelliği ile vücudu rahatlatır. enerji verir. hazmı kolaylaştırır. öksürük ve baş dönmesini kesici yararları vardır. ağız içindeki yaralara iyi gelir. bağırsak gazlarını giderir, cildi rahatlatır. saç köklerini güçlendirir.

Funda Çayı: böbrekleri temizleyerek enfeksiyonları önlemeye yardımcıdır. zayıflamaya yardımcıdır.

Bitki Çayları ve Faydaları-1

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü