• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Bitki Çayları ve Faydaları-1

şifa kaynağı bitkisel çayların faydaları saymakla bitmiyor. her biri ayrı şifa dağıtan bitki çaylarının faydaları şöyle;

-Adaçayı: vücut güçlendirici özelliği vardır. bademcik iltihabı, boğaz ağrısı, aşırı terleme, farenjit, larenjit, hazımsızlık ve soğuk algınlığının belirtilerinin hafifletilmesinde yardımcıdır. antiseptik ve antibakteriyel özelliğe sahiptir.

-Avakado Yaprağı çayı: böbrek taşlarını düşürmede, cildin tazelenmesinde, hücreleri korumada, bağışıklık sistemini güçlendirmede, kanser riskini azaltmada, kolesterolün yükselmesini önlemede yardımcıdır.

-Ayrıkotu çayı: vücudu güçlendirir, kanı temizler. ateşli hastalıklarda hastayı rahatlatır. idrar söktürür, böbrek iltihaplarını giderir. prostata karşı koruyucu özelliği vardır.

-Bodurotu çayı: şeker hastalığı, karaciğer  ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir. ayrıca karaciğer yetmezliği, sedef, egzama, mantar, kaşıktılı alerjiler, mide ve bağırsak gazlarını gidermede ve ateş düşürmede yardımcıdır.

-Biberiye çayı: sindirim sistemi rahatsızlıkları, kramplı mide, bağırsak ve safra kesesi rahatsızlıkları, kas ve eklem romatizması, sinirsel rahatsızlıklar, kronik güçsüzlükte faydalıdır. düşük tansiyonu dengelemeye yardımcıdır.

-Civanperçemi çayı: adet dönemi rahatsızlıklarında, menopoz döneminde, yumurtalık iltihaplarında, rahim akıntılarında, sırt ağrılarında destekleyicidir. kan yapar. mide ağrılarında, bağırsak kesesi rahatsızlıklarında, mide ve basur kanamalarında yardımcıdır.

-Ceviz yaprağı çayı: iştah açıcı, kan şekerini düşürücü ve kuvvet vericidir. kabızlıkta ve kan temizliğinde yardımcıdır. iltihaplı mide mukozası, ağız mukozasına faydalıdır.

-Çakşırotu kökü çayı: genel olarak afrodizyak etkilere sahip olan bir bitkidir. ayrıca kas güçlendirici, sinirleri gevçetici özelliği vardır.

-Çıbanotu çayı: çıbanlarda, yaralarda, romatizma ağrılarında, kronik egzamalarda, kolesterolü düşürmede, iştah açmada, hafızayı kuvvetlendirmede, iltihaplı yaraların giderilmesinde yardımcıdır.

-Çin Geveni çayı: bağışıklığı güçlendirir, kronik ülser ağrılarında, ödemi azaltmada yardımcıdır.

-Çoban Çökerten çayı: erkeklerde andropoz belirtilerini ve testesteronu arttırıcı, sperm sayısı, miktarı ve hareketliliği arttırıcı olarak yardımcıdır. şeker hastalığı ve damar tıkanıklığında etkilidir. böbrek çalıştırır. kadınlarda yumurtlama problemine karşı kullanılan yardımcı bir üründür.

-Çuhaçiçeği çayı: bağışıklık sistemini güçlendirir. adet dönemi ağrılarını gidermeye yardımcıdır. çinko ile birlikte alındığında sivilceleri geçirir.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü