• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Seramik Yapımında Kullanılan Malzemeler

Bildiğimiz gibi seramik yapımı bol emek isteyen mesleklerden bir tanesidir. Ülkemizde seramik yapımı ile birlikte pek çok zanaat geçimini sağlamaktadır. Bu sebepten ötürü çok yeri ve önemi son derece değerli bir meslek grupları sıralamasında yer alır. Seramik yapımında kullanılan en önemli yapı malzemesi kildir. Renk, renk kil satımı alabileceğiniz bir çok yer bulunmaktadır. Bunlardan en çok kullanılanı beyaz renkli kil’dir. Diğer taraftan ise şamotu ve kırmızı renkte killerin yanı sıra, döküm çamurlu olarak sıvı halde bulunan çamurdan üretilmektedir.

Çamurla sıvılaştırılarak, balçık halişne getirilirler daha sonra tam kıvamına geldikten sonra heykel ve benzeri ürünler yapımı için kullanılmaktadır. Çamurla yapılmakta olan killer yapıştırılmak için önemli bir malzemeden üretilmiştir.

seramik_yapimi
Kil’den çeşitli malzemeler üretilmektedir, kil’den yapılan ürünler için çeşitli malzemeler kullanılmadan malesef yapılamaz, sizler için hazırladığımız video ile  gerekli malzemeleri şu şekilde açıklayabiliriz. Su kabı, sprey su püskürtücüsü, gibi malzemelerin yanında oklava, alçı plaka, önlük gibi bazı ürünlerde yan malzeme olarak gerekmektedir.
Kil yapımı için bu malzemeler dışında birkaç çeşit malzemeler daha gereklidir. Tüm bunlar videomuz içerisinde yer almaktadır. Örneğin, metal şekillendirici, düzleştirici gibi çeşitli malzemeler dışında çamura şekil verebileceğimiz birçok malzeme bizim kullanmamız gereken malzemelerdendir.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü