• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Portakal Ve Portakal Suyunun Faydaları

Portakal Hakkında Bilmemiz Gereken Önemli Bilgiler

portakalfaydalari

Kış aylarının vazgeçilmez, vitamin kaynaklarından birtanesi olan portakal suyu pekçok evden eksik olmaz bir sonbahar-kış meyvesidir. Özellikle bu aylarda sıklıkta tükettiğimiz hastalanmamamız ve daha dinç kalabilmemiz için içerisinde bulundurduğu toksinler sayesinde önemli derecede vitamin kaynağı olarak sunulmaktadır.

Vitamin, Minareller Bakımından Portakal

        Portakal ve portakal suyunun içerisinde yeralan vitaminlere gözatacak olursak, portakal öncelikli olarak C vitamini deposu olarak tüketilmektedir. C vitamininin yanında P vitamini B vitamini ve E vitamini onlara artı olarak fosfor, magnezyum ve postasyum minarelleri açısında bolca bir zenginliğe sahiptir.  Portakalı sadece vitamin olarak düşünmemek lazım, minarel bakımından da oldukca zengin gözükmekte olan portakal içerisinde Bakır, Çinko ve manganez minarelleride barındırmaktadır.

Vücudumuza Faydası Bakımından Portakal

Portakalı değerlendirmeye alırken sadece vitamin ve mineral olarak düşünmemek gerekmektedir, bilgi birikimizi arttıracak bilgiler dahilinde, portakal ve portakal suyu vücudumuzun bağışıklık sistemini güçlendirecek

portakalbilgibirikimi

önemli faydaları bulunmaktadır. Bunun yanında enerji ihtiyacımızı portakal veya portakal suyu sayesinde karşılayabiliriz. Portakal doktorlarımız tarafından yüksek tansiyon hastalarına tüketmeleri konusunda tavsiye edilmektedir.  Yüksek tansiyon ve kolesterole faydaları bulunan portakal ve portakal suyu bu tarz rahatsızlığı olan insanları yüksek tansiyon ve kolesterol değerlerini düşürmekte yardımcı olmaktadır.  Sigara içmekte olan bir çok insanda gözüken damar yolu tıkanıklığı ve damar sertleşmesi gibi problemlerle birebir savaşcı bir görevi olan portakal aynı

zamanda kansere karşı koruyucu birçok minarel ve vitaminler içermektedir.  Portakal yorgunluk çekmekte olan insanların, sinirlerinin yatışmasında ve yorgunluklarını atmaları konusunda da fayda sağlayabilmektedir. Soğuk algınlığı sonucunda grip ve nezle gibi hastalıklara yakalanan hastaların doktor tavsiyeleri neticesinde portakal tüketmeleri konusunda uyarılırlar.  Taze ve pürüzsüz bir cilt hemen hemen her insanın hayallerini süsleyen önemli bir değerdir, portakal vücudumuzun kırışıklığa neden olan zararlı görülebilecek pek çok madde ile savaşır, vücudumuza pürüzsüz bir görünüm kazandırır.

Hızlıca Portakalın Diğer Faydaları

Portakal, anemi hastalarına (kan düşüklüğü hastalarına) iyi gelir.

Hazımsızlık çeken hastaların hazmını kolaylaştırır.

Folik Asit içerir ( Hamilelik döneminde bebeğinizin, sağlığı için çok faydalı bir mineraldir.

Kabuklarından yapılan çay spazmalara karşı korunaklı bir direnç noktası oluşturur.

Cildi besler, kırışıklık ve pürüzsüz bir vücut yapısı oluşmasını sağlar.

Son olarak unutmamız gerekir ki, portakal taze yenmesi gereken bir meyvedir.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü