• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Bu Yıl Ayrupa’da Son 100 Yılın En Soğuk Kışı Yaşanacak

Yaklaşan kış Avrupa’ya soğuk havalkaer getirecek. Soğuk havaların 100 yıllık bir rekor kırılacağı öngörülüyor.Tahminler iklim endekslerinin hesaplanmasına dayanmaktadır. Bu kış Antartikadan dahil olan hava kütleleri Avrupa üzerinde birbirine karışacak ki, bunun sonucuda şiddetli soğuk havalar olacak. Ayrıca, bu kışın güneşin aktifliği de azalacak.

Meteoroloji verilerine göre, soğuk hava koşulları Avrupa’nın doğusunda fazla gözlem edilmeyecektir. Öyle ki, ülke bölgelerinin çoğunluğunda önümüzdeki kış yüzde 70 olasılıkla iklim normları seviyesinde olacak. Bu zaman sadece Uzak Doğu istisna teşkil eder ki, orada havanın sıcaklığı yıllık iklim rakamlarından aşağı düşebilir.

Hatırlatalım ki, geçtiğimiz sezon Avrupa’da yaşanan görülmemiş soğuk hava yüzlerce insan hayatının ölümüne sebep oldu. İtalya’da kar birikintileri birkaç kilometrelik trafik sıkışıklığı, spor ve futbol maçlarının iptal edilmesine neden olmuştu. Birleşik Krallık’ta ise şubatta yağan kar sonucu neredeyse ülkenin tüm otomobil yollarında hareketi felç etmişti.

Son Yorum
  1. ghgh
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü