• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Zerdeçalın Faydaları Nelerdir?

Uzman doktorların televizyon programlarına konuk edilip sağlık konusunda bilgiler vermesi sayesinde insanlar pek çok hastalık konusunda nispeten daha bilinçli hale gelmiş durumda. doktorlarımızın özellikle kanser gibi amansız hastalıklardan korunmak adına halkı özellikle doğru beslenme yöntemleri konusunda bilinçlendirmeye çalışması sayesinde hiç kullanmadığımız, tüketmediğimiz ve belki de adını bile duymadığımız faydalı besinleri tanımış olduk ve tüketmeye başladık. işte o faydası saymakla bitmeyen, hastalık düşmanı besinlerden biri de zerdeçal…

zerdeçalın kanserden koruyucu etkisi olduğunu ve bunun dışında pek çok faydası olduğunu öğrendik. evet, hint safranı adıyla da bilinen zerdeçal Asya ülkelerinde bizim “koca karı ilacı” dediğimiz doğal ilaç olarak kullanılıyor. bu mucizevi baharatın içinde yer alan kurkumin adındaki maddenin bir çok kanser türünü önlemesinin yanı sıra kanser hastalarında da kanserli hücrelerin üremesini durdurma özelliğine sahip.

zerdeçalın bunun dışındaki faydaları ise şöyle;

alzheimer, diyabete karşı etkilidir

antioksidan etkisi vardır

cilt yaraları üzerinde antibakteriyel etkisi vardır

iltihap karşıtıdır, kalp sağlığını koruyucu özelliği vardır

C ve E vitaminlerinden daha kuvvetli olup vücudun hastalıklara karşı dirençli olmasını sağlar

zerdeçalin bu nimetlerinden toz halinde olanını et yemeklerine ya da yoğurdun içine katarak, tazesini salatalara ilave edip tüketerek faydalanabilirsiniz.

ancak bu faydalarının yanı sıra zerdeçalın -fazla tüketilmesi durumunda- zararı da olabiliyor. o nedenle aşırı tüketmemekte fayda var. özellikle hamile ya da emziren kadınların zerdeçalı kontrollü tüketmesi ve mutlaka doktoruna danışmasında fayda var. bunun dışında aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlar kullananların, safra taşı, gastrit ve ülser gibi rahatsızlığı olanlar bu besini tüketmekten kaçınmalıdır.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü