• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

İnternetten Alışveriş Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir? Hangi Sitelere Güvenilmelidir?

Hayatımızı her alanda kolaylaştıran internet, alışveriş konusunda da bize oldukça yardımcı oluyor. sadece alışveriş değil, sipariş ve rezervasyon işlemlerimizi de oturduğumuz yerden rahatlıkla gerçekleştirebiliyoruz. ancak sağladığı bu kolaylığın yanında elbette riskleri de var. peki internetten alışveriş yaparken, sipariş verirken ya da rezervasyon yaparken nelere dikkat edilmelidir?

-web sitesinde SSL güvenlik sertifikasının olup olmadığına dikkat edin. bu güvenlik sertifikasının logosu sitenin ana sayfasında yer almalıdır ve logoyu tıkladığınızda sertifika görüntülenebilmelidir. burada güvenlik sertifikasının geçerlilik tarihini de görebilmelisiniz.

-Ödeme yapacağınız sayfada adres çubuğunda yer alan “http://” , “https://” ye dönüşmeli ve güvenlik kilit işareti belirmeli.

-internetten yapılacak ödemelerde dikkat edilmesi gereken diğer önemli noktalardan biri de 3D secure system. yani ödemeyi yapabilmek için cep telefonunuza gönderilen güvenlik şifresi.

-sitelerin ana sayfasında gizlilik bildiriminin bulunmasına da dikkat edin. ancak tabiki bu gizlilik bildirimi açık ve anlaşılır yazılmış olmalıdır.

– iptal ve iade  koşullarının kesinlikle net, açık ve anlaşılır şekilde yazılmış olması da önemlidir. bu koşulları da okumanız son  derece önemlidir.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü