• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Yaşlanmanın Etkileri Nasıl Azaltılır? Yaşlanmayı Geciktirme Yöntemleri

yaşlanmak her ne kadar kaçınılmaz olsa da yaşlanmanın etkilerini geciktirmek mümkün. bir kaç basit noktaya dikkat edildiği ve belli yöntemler uygulanıldığı takdirde olduğunuzdan çok daha genç görünebilirsiniz.

örneğin spor yapmak… spor yapmayı her zaman ihmal ediyoruz ancak hem sağlığımız hem fiziksel görünümümüz açısından son derece önem arz ediyor. her gün yapılan yürüyüşler sizi çok daha sağlıklı ve güzel yapabilir.

günümüzde her gün televizyon ve gazetelerde evde uygulanabilecek yaşlılık karşıtı doğal kür tarifleri veriliyor. uzmanlar tarafından verilen doğal kür tariflerini ciddiye alın ve uygulayın. örneğin kullandığınız sallama çay paketlerini soğuduktan sonra gözlerinize koyabilir ve böylece mor halka ve şişlikten kurtulabilirsiniz.

en çok şikayetçi olduğumuz konulardan biri de göz çevresi kırışıklıklarıdır. kırışıklıkların en büyük sebebi de kuruluktur. bu yüzden cildinizi nemlendirmeyi ihmal etmeyin. ayrıca cildinizi güneşten koruyun.

yaşlanmanın en büyük nedenleri arasında sigara, alkol, düzensiz uyku ve stres vardır. eğer erkenden yaşlanmak istemiyorsanız sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan, stresten uzak durmalı, uyku düzenine dikkat etmelisiniz.

vücudunuza vitamin takviyesi yapın. A, C ve E vitaminleri hücrelerin genç kalmasını sağlar.

omega 3 kaynağı balık da yaşlanmanın etkilerini geciktirir. özellikle sardalye, alabalık ve somonu düzenli olarak tüketmeye özen gösterin.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü