• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

İlluminati Nedir? Ne Zaman Kurulmuştur? İlluminati İle İlgili Gerçekler

18. yüzyılda(1 mayıs 1776)  kurulduğuna inanılan gizli bir örgüt olan illuminati’nin(latince aydınlanma anlamına gelir), yeni dünya düzenini kurma ve onu perde arkasından idare etme amacıyla hareket ettiği söylenir. Ancak ortada ilginç bir durum var; hakkında bu kadar yazılıp çizilen, kurtlar vadisinden Dan Brown’un kitaplarına kadar birçok yapıta konu olmuş bu örgütün varlığı hiçbir şekilde kanıtlanamadı.

Bu durum bir kaç farklı bakış açısıyla açıklanabilir; ya bu örgüt hiç kurulmadı tamamen hayal ürünü ya da işini gerçekten çok iyi yapıyor!

Hiç kurulmamış olma ihtimalinin kamuoyunda oluşmasını da yine kendilerinin planladığını düşünenler var. Örgütün varlığının ortaya çıkmasından sonra her yerde adının geçmesini ve alay konusu olmasını sağlayarak insanların illuminati’nin varlığının bir uydurmaca olduğunu düşünmelerini sağlamış olma ihtimali dilden dile yayılıyor. Hal böyle olunca oluşumun popülaritesi her geçen gün artıyor. Özellikle geniş hayran kitlesine sahip bazı sanatçıların(lady gaga, madonna, can bonomo, sertab erener gibi) bu örgütün simgesi olduğu iddia edilen ellerin başın üzerinde üçgen olacak şekildeki işareti yapmaları illuminati hakkındaki dedikoduların artmasına ve sürekli gündemde kalmasına neden oluyor.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü