• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Yakıt Tasarrufu İçin Neler Yapılabilir?

Aracınızı kullanırken yakıtınızı minimum şekilde tüketmek elinizde. yeterki basit ama etkili bir kaç püf noktasına dikkat edin. işte yakıt tasarrufu için yapabilecekleriniz;

Trafiğin ilerlemediği zamanlarda veya bir yerde beklemeniz gerektiğinde motorunuzu kapatın.

Klima, rahatlığınız için çok önemli olabilir ancak bunun bedeli arabanızın enerjisini tüketmesidir. o nedenle klimanızı tasarruflu şekilde kullanmanızda fayda var.

Aracınızda fazla ağırlık olmasın. zira bu gereksiz ağırlıklar da yakıt tüketimini arttırır. örneğin Portbagaj ve bagaj taşıyıcıları gibi aerodinamik sürtünme yaratan kullanılmayan aksesuarları kaldırın.

 Aracınızın lastiklerinin havasına dikkat edin. sönük ya da aşırı şişirilmiş olmamasına özen gösterin. zira düşük havalı lastikler yakıt tüketimini arttırdığı gibi gereğinden fazla şişirilmiş lastikler ise yol tutuş kabiliyetini düşürür. 

– aracınızı kullanırken istikrarlı bir hızla ilerleyin ki motorunuz yorulmasın ve yakıt tüketiminiz gereksiz yere artmasın.

– Cep telefonları ve MP3 şarj aletleri gibi takılabilir elektrikli aletler enerji ve yakıt tüketir. Elektronik eşyalarınızı arabanızda mümkün olduğunca az kullanın.

-Hızlı giderken camlarınızı mutlaka kapatın.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü