• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Türkiye’de Mutlaka Gezilip Görülmesi Gereken Turistik Yerler

Çok okuyan değil çok gezen bilir demişler. Türkiye’nin güzellikleri saymakla bitmez. Her köşesi cennet her köşesi gezilip görülmeye değerdir. İşte Türkiye’de gezilip görülmesi gereken en güzel turistik mekanlar;

*Pamukkale: Tarihi Yunan şehri Hierapolis kaynak sularının tepe noktasında inşa edilmiş olan Denizli’deki bu doğa harikasını mutlaka gidip görmelisiniz.

*Bodrum: Türkiye’de tatil mekanı denilince akıllara gelen ilk yer Bodrum’dur. Bembeyaz evleri, plajları,  dar sokakları ve sofistik restoranlarıyla Bodrum tatilcilerin fazla tercih ettiği mekanlardandır. Eski çağlarda Halikarnas olarak anılan şehir Halikarnas Mozolesi olarak bilinen dünyanın yedi harikasından sayılan esere ev sahipliği yapmaktadir. Bodrum Kalesi 15. yy’da Haçlı orduları tarafından inşa edilmiştir.

*Ölüdeniz: Fethiye Ölüdeniz Ege Denizi’nin güneybatısında yer alan ufak bir kasabadır. Tamamen soyutlanmış gibi görünen kumsalları ve masmavi denizi ile cennetin ülkemizdeki halidir. Yamaç paraşütü için ise çok uygun bir coğrafyaya sahiptir.

*Sultanahmet Camii: 6 minareli Sultanahmet Camii her yönden etkileyici bir yapıdır. Hala bir camii olarak kullanılan bu yapı İstanbul’a ziyarete gelenlerin görmeden gitmemesi gereken eserlerdendir. 1609-1616 yılları arasında inşa edilmiştir. Camiinin  kubbesi 20.000 mavi çini ile süslenmiştir.

*Selçuk Kütüphanesi: Efes kalıntıları ülkemizin en ünlü tarihi kalıntılarından biridir. Efes şehri dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağı ile özdeşleştirilmiştir. Büyük Tiyatro ve Selçuk Kütüphanesi bu tapınaktan günümüze kadar ulaşmış olanlardır. Kütüphane M.S. 125 yılında inşa edilmiştir. İçerisinde 12.000 yazmayı barındırdığı bilinir. 1970li yıllarda orijinaline uygun olarak restore edilmiştir.

*Ayasofya: 6. yüzyıldan kalma Ayasofya ilk olarak Doğu Roma İmparatoru 1. Justinian tarafından bir bazilika olarak inşa ettirilmiştir. Roma mimarisinin şaheserlerinden biri olan kubbesi ile 1000 yı boyunca dünyanın en büyük kapalı alanlarından sayılmıştır.  1204 yılında Haçlılar tarafından yağmalanan kilise Osmanlılar tarafından 15. yüzyılda camiiye çevrilmiştir. 1935 yılında bir müzeye dönüştürülen Aya Sofya ülkemizde en dikkat çeken eserlerdendir.

*Göreme Peri Bacaları: Rüzgar ve su erozyonu sebebiyle oluşmuş, Tüflerin aşınması sonucu ise tepesi sivri uzun kuleler gibi kaleler meydana gelmiştir.

*Nemrut Dağı: 2134 metre yüksekliğindeki Nemrut Adıyaman ili sınırları içerisindedir.Kommagene Kralı Antiochos tarafından inşa ettirilmiştir. Nemrut Dağı zirvesi etraftaki dağların izlenmesi açısından muhteşem bir manzaraya sahiptir. Özellikle heykellerin oradan gün batımını izlemek çok keyiflidir.

*Patara: 14 kilometre uzunluğundaki Patara plajı Akdeniz’in en uzun kumsallarından biridir. Kumsalda Likya ve eski Roma dönemi eserlerini görmek mümkündür. Patara Plajı ayrıca nesli tükenmekte olan caretta carettaların da üreme sahasıdır. Patara Plajı’nın yakınındaki bulunan kasaba 4. yy rahibi olan St. Nicholas’ın doğduğu yerdir.

*Aspendos: Aspendos antik eserler arasında en iyi korunmuş tiyatrodur. Aspendos Tiyatrosu M.S. 155 yılında Roma İmparatoru Marcus Aurelius tarafından inşa ettirilmiştir. 15.000-20.000 izleyiciye yer sağlayabilen tiyatronun sahne kısmı Selçuklular zamanında kervansaray olarak kullanılmıştır. bu sebeple sürekli olarak tamir edilmiştir. Tiyatro günümüze kadar bu sayede orijinalliğini korumayı başarmıştır.

Son Yorumlar
  1. diablo
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74
    • derya
      Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74
    • derya
      Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü