• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Kastilya Nedir? Kastilya Nerededir? Kastilya Prensesi İsabella Fortuna Kimdir?

Kastilya, İspanyolca adıyla Castilla İspanya İber Yarımadası’nda yer alan tarihi bir bölge ve eski bir krallıktır. Kastilla, kaleler ülkesi anlamına gelmektedir. Kastilya’nın adı ilk kez 850 yılında duyulmaya başlanmıştır.

Kastilya bölgesi tarihte kontluklar şeklinde yönetilen bir bölgeydi. kontluk babadan oğula geçerdi. ilk zamanlarda kastilya kontları asturya ve leon krallıkları tarafından atanırken daha sonrasında özerk bir yapıya kavuştu ve sınırları da genişlemeye başladı. bağımsız kastilya’nın ilk kralı 1037 yılında tahta geçen Fernando’dur. kastilya krallığı daha sonra leon krallığıyla birleşti. ardından ise aragon krallığıyla birleşti ve son olarak 1512 yılında navara krallığı’nın ilhak edilmesiyle İspanya Krallığı’nın temelleri atıldı.

Kastilya prensesi İsabella Fortuna İspanya ‘nın Kastilya ve Leon ‘un kraliçesidir. isabella daha sonra Aragon kralı II. Ferdinand ile evlenmiş ve böylece günümüz İspanyasının temellerinin atılmasına öncü olmuştur. ayrıca  Avrupa’nın modern satranç döneminde satranç taşı vezire , kraliçe (queen) denmesine ilham olan kraliçe olarak bilinmektedir.

Son Yorumlar
  1. melek
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74
  2. buraq
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü