• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

İnternet Kullanıcılarının Hakları ve İnternet Kullanımında Bütçeyi Rahatlatacak İpuçları

Günümüzde internet kullanımı artık oldukça yaygınlaşmış durumda. Hemen hemen her evde görmenin mümkün olduğu internet hizmeti de elektrik su faturaları gibi rutin hale gelmiş bulunmakta. bir tüketici olarak nasıl elektrik su kullanımında bilinçli davranmak gerekiyorsa internet hizmetinden faydalanırken de bu bilinci korumak gerekiyor. özellikle de evimizin bütçesi açısından… peki internet hizmetinden faydalanırken bütçemize fazla yük getirmemek adına nelere dikkat etmeliyiz?

öncelikle internet sağlayıcısı seçme aşamasında internet hızına dikkat ederek kota konusundaki tercihinizi net bir şekilde belirleyin. verilen hizmetlerin ücretlerini karşılaştırarak karar verin. kararınızı verdikten sonra abonelik aşaması geliyor. bu konuda bilinçli olmak önemli. zira abonelik şartlarını okuyarak haklarınızı bilmeniz ve metnin bir kopyasını alarak saklamanız sizin menfaatinize olacaktır. hizmetten memnun kalmadığınız takdirde internet sağlayacınıza iptal isteğinizi telefon, internet veya yazılı olarak her zaman bildirme hakkınız vardır ve 24 saat içinde aboneliğiniz durdurulacaktır. eğer abonelikten memnunsanız ancak tarifenizi değiştirmek istiyorsanız, böyle bir hakkınız da olduğunu unutmayın. ayrıca tarife ücretinizle ilgili tüm güncel bilgilere her zaman ulaşma hakkınız var.

Fatura tutarının beklenenden daha fazla gelmesi az rastlanılan bir durum değil. Peöi böyle bir durum sizin başınıza gelse; internet fatura tutarınızın beklediğinizden daha fazla gelmesi durumuna önlem olarak öncelikle detaylı fatura talebinde bulunun. ardından internet servis sağlayacınıza başvurarak şikayetinizi bildirin. şikayetinizin kabul edilmemesi durumunda gerekli bilgi ve belgeleri ekleyerek www.btk.gov.tr/tuketici internet adresinden “tüketici şikayet formu”nu doldurarak şikayetinizi bu yolla bildirebilirsiniz.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü