• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Türk Kahvesinin Faydaları Nelerdir?

Türk kahvesinin verdiği keyifin yanı sıra sağlık için önemli faydaları da var. her şeyde olduğu gibi aşırıya kaçmadığımız sürece kahve, zarar değil yarar getiriyor. öncelikle kahvenin içindeki kafein, uyarıcı etkisi sayesinde enerji veriyor ve sinir sistemini uyararak zihinsel aktiviteyi güçlendiriyor. yani kahve, zihin açıcı bir etkiye sahip. ayrıca yapılan araştırmalar neticesinde günde 6 fincan kahve içen 55 yaşındaki bir insanın düşünme potansiyelinin içmeyenlere göre 6 kat daha fazla olduğu kanıtlanmış durumda. kahve içenlerde diş çürüğü vakasının içmeyenlere oranla daha az rastlanması da ilginç bir sonuç olarak kendini gösteriyor. kahvenin enerji veren özelliği var dedik. bu etki yetişkinlerde 6-7 saat kadar etkisini gösterebiliyor.

kahvenin bu olumlu etkilerinin dışında diğer bir faydası da kolon kanseri riskini önlemesi. araştırmalara göre günde iki fincan kahve içmek kişiyi kolon kanserinden %25 oranında koruyor. ayrıca kadınlarda daha sıklıkla görülen safra kesesi taşı oluşma riskini de %45 oranında azaltıyor. şaşırtıcı olsa da kahve, sebze ve meyve gibi gıdalardan daha fazla antioksidan içeriyor. bu da kahve tüketmenin önemini ortaya koyuyor. son olarak içinde barındırdığı kafein maddesinin etkisiyle alzheimerı önlüyor çünkü beyni zinde tutuyor.

yazımızın başında da belirttiğimiz gibi her şeyin azı karar çoğu zarar mantığından hareketle makul miktarda her gün içilen kahvenin zarardan ziyade önemli faydaları var. yeter ki aşırı derecede tüketilmesin.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü