• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Kamu Görevlisi Olmayan 3 Bin Aile Sağlığı Elemanı Alınacak

Sağlık Bakanlığı tarafından kamu görevlisi olmayan 3 bin aile sağlığı elemanı alımı yapılacak. Aile hekimliği pilot uygulaması çerçevesinde kamuda görevli olmayan sözleşmeli olarak istihdam edilmek üzere aile sağlığı elemanı olarak başvuruda bulunmak için gereken şartlar şöyle;

1-Söz konusu pozisyonlara;

a)Türkiye’de mesleğini icra etmeye yetkili ve ortaöğretim veya yüksek öğretim kurumlarının ebelik, hemşirelik, sağlıkmemuru (toplum sağlığı), acil tıp teknisyenliği bölümlerinden mezun olanlar başvurabilecektir.

b)Vekil ebe-hemşire- sağlık memuru (toplum sağlığı) olarak çalışan kişiler de başvuru yapabilecektir.

2- Başvuru için ilinizde ikâmet şartı aranmayacak, ülke genelinden başvuru alınacaktır.

3- Başvuru tarihi itibariyle üç ay öncesine kadar kamu görevlisi olanlar (657 sayılı Kanun 4/A, 4/B, 4924 sayılı Kanun, 399 sayılı KHK, 5393 sayılı Kanunun 49 uncu maddesine göre çalışanlar v.b) başvuramayacaktır.

4- Başvuru bir dosya ile doğrudan aile sağlığı elemam olarak sözleşme yapılacak kişi tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne yapılacak olup posta veya diğer yollarla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Başvuru dosyasında kişiye ait;

– T.C. Kimlik Numarası bulunan geçerli bir kimlik belgesinin onaylı fotokopisi,

– Sağlık Bakanlığınca tescil edilmiş diplomanın noter onaylı sureti,

– İlgili makamlarca verilmiş adli sicil ve sabıka kaydını gösterir belge,

– Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmadığına ilişkin sağlık raporu,

– Aile sağlığı elemanı olarak sözleşme imzalamak istediğine ve üç ay öncesine kadar başvuru tarihi itibariyle kamu görevlisi olarak çalışmadığına dair imzalı dilekçe ile

– Dört adet vesikalık fotoğraf yer alacaktır.

Kişiye ait bu belgelere ek olarak;

– İlinizde görev yapmakta olan sözleşmeli bir aile hekimince imzalanmış, kişi ile çalışmak istendiğini açıkça beyan eden imzalı dilekçe de bulunacaktır.

5- Başvuru dosyasında eksiklik bulunmadığı tespit edildikten sonra kişi, çalışacağı sözleşmeli aile hekimi ile birlikte Müdürlüğünüzde aile sağlığı elemanı sözleşmesi imzalayacaktır.

6- Başvuruya ilişkin usul ve esaslar, Müdürlüğünüz ve Bakanlığımız internet sayfalarında ilan edilecektir. Müdürlük internet sayfasındaki ilanda ayrıca; ilan tarihi itibariyle yanında sözleşmeli aile sağlığı elemanı bulunmayan aile hekimlerinin isimleri, aile hekimliği birim kodları, çalıştıkları aile sağlığı merkezlerinin isimleri, irtibat telefon numaraları ve adresleri bulunacaktır.

7- Her başvuru dosyasına Müdürlüğünüzden resmi evrak numarası verilecek olup ekte yer alan tabloda bildirilen sayıda pozisyon sayısından fazla başvuru bulunduğu takdirde evrak giriş numarasına göre işlem yapılacaktır. Başvuru dosyasının eksik olması veya gerçeğe aykırı beyan yapıldığının tespiti halinde başvuru yapılmamış sayılacak, sözleşme yapılmışsa feshedilecektir.

8 – Aile sağlığı elemanları, Müdürlüğünüzün planlamasına göre göreve başladıktan sonra en kısa süre içinde 30 saatlik uyum eğitimine tabi tutulacaktır. Bu eğitime ilişkin; teorik ve uygulamalı dersler, eğitimciler, eğitim yeri v.b tüm iş ve işlemler Müdürlüğünüzce ve Müdürlüğünüz imkânlarıyla gerçekleştirilecektir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Doç. Dr. Turan Bozgun
Bakan a.
Müsteşar Yardımcısı

 

Son Yorum
  1. selince
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü