• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Son Günlerin Modası; Her Derde Deva Okyanus Terapisi

Okyanus terapisi nedir? Ne işe yarar? Son günlerde şifa bulmak niyetine insanların yoğun talep gösterdiği “çok amaçlı” Okyanus Terapisi (Floating therapy) 7’den 77’ye her yaşta insanın sağlıklı ve dinç olmak için kullanabildiği bir yöntem. Öyle ki okyanus terapisi Hollywood yıldızları tarafından da sıklıkla tercih eilmekte. Hollywood güzellerinin, güzelliklerini korumak için, sporcuların performanslarının artırılması için, sakatlıklarının iyileşme sürecinde, hamilelik, menopoz dönemlerinde kullanılan ideal bir terapi.
Okyanus Terapisi yoğun miktarda “epsom” tuzu içeren bir havuzda gerçekleştiriliyor. sadece 30 cm derinliğe sahip olan havuzda epsom tuzunun güçlü kaldırma kuvveti sayesinde kendinizi okyanusta gibi hissediyorsunuz. Bu uçma hissi yerçekimi kuvvetinin azalması nedeniyle bedeninizin hafiflemesi sonucu oluşuyor.
Zihniniz bir süre sonra “theta” yani uyku öncesi gevşeme haline geçiyor ve havuz o andan itibaren mucizesini göstermeye başlıyor. Sadece bir saatlik seanslarla gerçekleştirilen terapi düzenli kullanıldığında kireçlenmeden, bağımlılık sorunlarına, spor sakatlıklarından, konsantrasyon ve uyku problemlerine, kan dolaşımı sorunlarından, fobilerden kurtulmaya kadar çeşitli bir çok bedensel ve zihinsel sorunun çözümünde etkili oluyor. Ayrıca yapılan çeşitli araştırmalarda Epson tuzunun bedensel ve zihinsel tedavi etme özelliğinin yanı sıra düzenli kürlerle cilt bakımında etkin olduğu ve cildi sıkılaştırarak daha genç ve diri bir görünüm verdiği kanıtlanmıştır.
Okyanus terapisi bugün doktorlar tarafından alternatif bir tedavi yöntemi olarak özellikle hamilelere, sporculara, yoğun yaratıcılık ve konsantrasyon isteyen mesleklerde çalışanlara, sınav stresi yaşayan öğrencilere ve çeşitli nedenlerle kronik iskelet ağrıları olanlar ile depresyon hastalarına tavsiye ediliyor.
Son Yorum
  1. kaprice
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü