• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Kpss’de Başarılı Olma Yolları, Kpss’ye Nasıl Hazırlanmalı?

Özellikle öğretmen adayı iseniz ve milli eğitime atanmak için hazırlanıyorsanız kpss’ye, önünüzde oldukça uzun ve zorlu bir yol var demektir.. hele de türkçe, fen veya ilk mat gibi branşlardansanız işiniz bir kat daha zor demektir. hem genel kültür – genel yetenek hem de eğitim bilimlerinden girileceği için hazırlanılması gereken konuların yelpazesi oldukça geniş. peki bu sınavı başarmanın yolları nelerdir?

öncelikle başaracağınıza yürekten inanarak başlamalısınız çalışmaya.. inanmak başarmanın yarısıdır derler..

düzenli çalışmak ve tam konsantre olmak, bu yolda olmazsa olmazlardan..

bol soru çözmek işin diğer bir önemli ayağıdır..

konuları en geç nisan sonunda bitirmek ve kalan sürede sınav şartlarına benzer şartlarda sürekli deneme çözmek, unutulmuş veya unutulmaya yüz tutmuş konuları denemeler üzerinden tespit edip onları tekrar etmek de son derece önemlidir..

sınavın bilgisel yönü olduğu kadar psikolojik yönünün de çok önemli olduğunu unutmadan kafaca sınava en iyi şekilde hazırlanmak başarıya giden yolda önemli bir etkendir.. stres ve aşırı kaygı başarının önündeki en büyük engellerdendir unutmayın..

evet bu saydıklarımızı sınava hazırlık süreci boyunca istikrarlı bir şekilde uygulayan öğretmen arkadaşlarımız kpss’de başarılı olacak ve geleceğe daha güvenli bakabilecektir..

Allah tüm öğretmen arkadaşlarımıza mesleğini yapmayı nasip etsin diyerek yazımızı sonlandıralım..saygılar..

Son Yorum
  1. mağdur
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü