• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Facebook’a Rakip “Google+” Geliyor

Google sosyal paylaşım alanında Facebook’a rakip olmak için geliyor. Büyük bir atılım gerçekleştirmeye hazırlanan Google,  “Google+” (Google Plus) adlı yeni bir servis çıkarak. Facebook’un hızlı yükselişinin önüne geçmek adına harekete geçen Google’ın yeni girişimine bakıldığında basit olarak Facebook’ta yer alan özelliklerin hayata geçirileceği belirtiliyor.

Google+’un Facebook’tan önemli bir farkı var. Bu fark, kullanıcıların tüm içeriği aynı anda tüm arkadaşlarıyla paylaşmak zorunda olmaması. Circles (çevreler) adı verilen sistemle kullanıcılar arkadaşlarını kategorize ederek, diledikleri içeriğin diledikleri kullanıcı grubu tarafından görüntülenmesini sağlayabiliyor. Bu sayede Google+ kullanıcıları iş arkadaşları, okul arkadaşları, aileleri başlıkları altında gruplar oluşturarak bu gruplara özel içerik paylaşımı yoluna gidebilecekler.
Google, bu yeni sosyal ağ servisini şimdilik belirli bir kullanıcı grubu için açıyor. “plus.google.com” adresinden bu grişimle ilgili detaylı bilgilere erişim sağlanıyor. İnternette özellikle Facebook gibi girişimlerle birlikte ilişkilerin oldukça karmaşık bir hal aldığını ifade eden Google yöneticileri, sosyal paylaşım ağı sistemine yeni bir düzen vermek adına bu girişimin altına imza attıklarını belirtiyor.
“Gerçek yaşamdaki paylaşım internete uyarlanıyor” sloganıyla duyurulan Google+, video üzerinden arkadaşlar arasında anlık olarak görüntülü mesajlaşmayı da içinde barındırıyor. bunun için kullanıcılar sohbet odaları oluşturup pek çok kişiyle aynı anda anlık sohbet fırsatını yakalayacak.
Kaynak: Milliyet

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü