• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Metabolizmayı Hızlandırmak İçin Neler Yapmak Gerekir?

Özellikle fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin ve bunu sağlıklı bir şekilde başarmak isteyenlerin işe metabolizmayı hızlandırma yöntemlerini öğrenerek başlaması gerekiyor. Çünkü önemli olan kilo vermek değil “bilinçli” bir şekilde kilo vermektir. Peki metabolizmamızı hızlandırmak için ne yapmamız gerekiyor?

Metabolizma hızlandırmada en önemli unsur protein tüketmek. Gerekli miktarda protein, yağ ve karbonhidrat içeren besinler tüketmelisiniz. Protein içeren besinler hayvansal ve bitkisel gıdalar olarak ikiye ayrılır.  Et, balık, yumurta, süt ve süt ürünleri protein içeren hayvansal gıdalardır. Soya fasülyesi, badem, fındık, sebzeler ve tahıl ürünleri de protein içeren bitkisel gıdalardır.

Bu besinleri hangi düzende tüketmek gerekiyor sorusunun cevabı ise; haftada 3 defa balık tüketmeye özen gösterin. Hergün 1 bardak süt ve bir kase yoğurt yiyin. Haftada ikişer defa da kırmızı et ve tavuk tüketirseniz bu düzeni sağlamış olursunuz. Haftada iki defa yumurta tüketerek de vücudunuzun yağ yakma hızını arttırabilirsiniz. Aynı zamanda kahvaltıda tüketilen bir yumurta sizi uzun süre tok tutmaya yardımcı olacaktır.

Ekmek tercihiniz beyaz ekmekten değil tahıllı ekmekten yana olsun ve bol bol sebze tüketmeye ile C vitamini içeren besinler (portakal, mandalina, soğan, sarımsak, greyfurt vs.) özen gösterin.

Tüm bunları yaparken spor yapmayı da ihmal etmeyin. Düzenli yürüyüş yapmak hem stresinizi alır hem de kalori yakmanıza yardımcı olarak kilo vermenizi kolaylaştırır.

 

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü