• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Anne Sütünü Arttırmak İçin Hangi Besinler Tüketilmelidir?

Bebeklerini daha uzun süre emzirmek isteyen ve sütü az olan annelerin, cevabını merak ettiği en önemli sorulardan biridir; sütümü arttırmak için neler yemeliyim? Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki anne sütünün az olmasının kişiye göre değişen pek çok faktörü vardır. Tabi stres bunların başında gelir. ancak sütünün az olmasından şikayet eden annelerin bu konuda önce doktoruna başvurması gerekiyor.

Anne adayları ve emziren annelerin mevsimi dışında yetişen gıdaları tüketmekten kaçınması gerekiyor. Aynı zamanda hormonlu, gdo’lu (genetiğiyle oynanmış) gıdalardan özellikle kaçınmaları gerekiyor.

-1 hafta boyunca hergün tüketeceğiniz beyaz üzüm anne sütünü arttıracaktır. Eğer 1 hafta sonunda devam etmek isterseniz aynı şekilde hergün beyaz üzüm tüketmeye devam edebilirsiniz.

-Diğer bir yöntem ise dereotu tüketmek.  Her sabah ve akşam yemeklerden önce dereotu tüketmek de anne sütünü arttırır.

Ancak bu iki yöntemi aynı anda kullanmayınız. Beyaz üzümü 1 hafta boyunca tükettikten sonra isterseniz diğer haftadan devam edin ya da bu yöntemi bırakarak dereotu tüketmeye başlayın.

Tüm bunların yanında öncelikle şikayetinizle ilgili doktorunuza danışmanız gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

 

Son Yorum
  1. parmy
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü