Üniversiteye hazırlık aşaması bir öğrencinin hayatındaki en zorlu süreçlerden biridir. Geleceğe yönelik kaygılar, başaramama korkusu bu süreci daha da zor hale getirmektedir. Üniversiteye hazırlık dönemini en verimli şekilde kullanmayı bilmek bu nedenle çok önemlidir.
ders çalışırken disiplin ve programlı çalışmak gerekir. bu nedenle öncelikle bir program belirlenmeli.
-günlük ders çalışma saatini belirleyin. örneğin her gün mutlaka 4 saat ders çalışın. bir gün çalışıp ertesi gün çalışmamazlık etmeyin.
-dersleri rastgele çalışmayın. konulara göre ayırın ve zayıf olduğunuz derslere ağırlık vermeye, açığınızı kapatmaya çalışın.
-her gün soru çözün. belli bir soru adedi belirleyin ve günde bu belirlediğiniz adedin altına düşmeyin. zira üniversiteye hazırlıkta test sorusu çözmek en önemli unsurların başında gelir.
-test sorusu çözmeye örneğin günde 100 sorudan başlayın. zamanla bu sayıyı arttırın.
-çözdüğünüz test sorularında yanlışınız çıktığında asla moralinizi bozmayın. bilakis bu durumu lehinize çevirin. önce yanlış cevapladığınız soruların doğru cevabını öğrenin ve bu konuya çalışıp daha iyi öğrenin.
-deneme sınavlarını ciddiye alın. her deneme sınavı size bir kat daha tecrübe kazandıracaktır.
-tabi bu süreçte mutlaka kendinize de zaman ayırın, dinlenin. yorgunken ders çalışmak veriminizi son derece düşürür, algınız zayıf olur.
-televizyon karşısında ya da müzik dinlerken ders çalışmayın.
Tüm öğrencilere bu zorlu maratonda başarılar diliyoruz.