Sinüslerin iltihaplanması sonucu ortaya çıkan sinüzit sürekli baş ağrısıyla birlikte burun ve geniz akıntısı gibi rahatsızlıklarla kendini gösteriyor. grip ya da nezle olunduğunda burun akıntısının bir türlü geçmek bilmemesi ve bu akıntının koyulaşıp sarı ya da yeşil renge dönüşmesi sinüslerde iltihap başladığının göstergesi olabiliyor.
Peki sinüzit tedavi edilebilir mi? Tedavi yöntemleri nelerdir?
Sinüzit hem ilaçla hem de cerrahi yöntemle tedavi edilebiliyor. antibiyotik tedavisi genelde etkili olsa da sinüzitin alerji ya da mantardan kaynaklı olması durumunda rahatsızlık tamamen geçmiyor. bu nedenle tüm hastalıklarda olduğu gibi sinüzit tedavisinde de kesinlikle önce doktora başvurmak ve doktorun söyledikleri doğrultusunda tedavi yöntemi belirlemek gerekiyor. zira tedavi yöntemi akut ve kronik sinüzite göre değişiyor.
ancak burada şunu belirtmekte fayda var; sinüzit antibiyotikle ya da cerrahi yöntemle tedavisi mümkün bir rahatsızlık olsa da tedaviden sonra kendini tekrar edebiliyor. ayrıca endoskopik sinüs ameliyatlarının iyi bir cerrahın elinde olması ve teknolojik imkanların yeterli düzeyde olması büyük önem arz ediyor. bunun sebebi ise bu tür ameliyatlarda komplikasyon riskinin olmasıdır.