Zamanında tedavi edilmeyen mide ülseri insan hayatı için tehlikelidir.Mide ülseri olanlar asit, biber ve konservelerden uzak durması gerekmektedir.Sorular ile mide ülseri hakkında bilgiler edinelim.
Soru – Hep ağzımda tuhaf tat hissediyorum. Yemek yerken, su içerken bu tat gidiyor, ama üstünden biraz geçtikten sonra yine başlıyor. Hem de nefesimden biraz koku geliyor. Bu mide ülserinin belirtileri olabilir mi?
Cevap – Sizin belirttiğiniz belirtiler mide ülserinin belirtileri değildir. Bu belirtiler bir dizi iç hastalıkları – karaciğer hastalıkları, bağırsak enfeksiyon hastalıkları sırasında olabilir. Ayrıca sindirimin yavaş gitmesi, gıda borusunda transferin zayıf olması, diş problemleri de sizin söylediğiniz şikayetlerin belirtileri olabilir.
Soru – Mide ülseri iyileşen hastalık mıdır? Onun tedavisi nasıl yapılır?
Cevap – Mide ülserinin tedavisinde iki temel hedef vardır: Bakterinin (Helicobacter pylori) imha edilmesi ve Mide asit oranının azaltılması. Helicobacter pylori bakterisinin bulunması hallerinde genellikle iki antibiyotiğin kombinasyonundan kullanılır. Kullanılan antibiyotikler bunladır: amoxicillin, clarithromycin ve metronidazol. Size ek olarak Cytoprotective ilaçlar denilen sucralfate ve misoprostol tavsiye edilebilir. Bu ilaçlar sizin midenin mukoza denilen yerinde daha sık iyileşme edilmesine yardımcı olacaktır. Hastalığın hafif formlarında damla ve hap şeklindeki biyolojik preparatlar tanımlanıyor. Ülser hastalığı derinleşmişse, tedavisi hastanede yapılır. Mide ülseri sizin kendinizin tedavi yapacağınız bir hastalık değildir.
Soru – Mide ülseri doğal otlarla tedavi edilebilir mi? Hangi doğal otlar yararlıdır?
Cevap – Doğal otlar tedavinin geleneksel tabiatı ile alakası yoktur. Doğal otlar sadece belirtileri ortadan kaldırır. Günümüzde kullandığımız tedavi yöntemi 1980’lerden sonra kullanılan preparatlar ki, onlar da daha yararlıdır.