Dövme günümüzde pek çok insan tarafından tercih edilmekte ve vücudun çeşitli yerlerine yaptırılmaktadır. Kalıcı dövme yaptırmaya cesaret edemeyenler hint kınasından geçici dövme yaptırmayı tercih etmektedir. Bu geçici dövmeler ortalam 1 hafta içinde etkisini yitirir ve vücuttan yok olur. Fakat kalıcı dövme yaptırmadan önce enine boyuna, her açıdan düşünüp öyle karar vermek gerekir.
Peki kalıcı dövme insan sağlığını tehdit eder mi? Din açısından sakıncaları var mı?
Kalıcı dövme uygun maddelerle, temiz ortamda bilinçli ciddi bir şekilde yapıldığında sağlık açısından bir risk içermiyor. Dövme yapılırken kullanılan maddelerin niteliği çok önemli. çünkü dövme yapmak için kullanılan organik boyaların bazılarının kozmetik amaçlara uygun olmadığı ve cilt için tehlike oluşturduğu biliniyor. bunun dışında dövmenin steril bir ortamda yapılması önemli bir husus. temiz olmayan bir ortamda yapılan kalıcı dövmeler tetanozdan AIDS, Hepatit B, Hepatit C ve hatta Frengi gibi hastalıkların bulaşmasına bile neden olabiliyor. Dövme yaptırıldıktan sonra yapılan bölgede hissedilen şiddetli ağrılar, iltihap, alerjik durumlar da işin diğer boyutu. tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda dövme yaptırmaya karar veren kişilerin bu dövmeyi güvenilir ve deneyimli dövmecilere yaptırmaları gerekiyor.
Din konusuna gelecek olursak; dövme yaptırmanın din açısından sakıncalı olmadığı, günah sayılmadığı pek çok ilahiyatçı tarafından net bir şekilde belirtilmiş durumda. Dövme iğne aracılığıyla derinin içine işlenir. Abdest alınırken esas olan derinin dışının temizlenmesi olduğuna göre dövme yaptırmak abdeste bir engel teşkil etmeyecektir.