Müslümanların kutsal ibadet yeri olan camiiler dünyanın her bölgesinde değişik mimari tarz ve büyüklüklerde inşa edilmiştir. peki dünyanın en büyük camileri hangileridir ve bu camiler nerededir?
–Mescid-i Haram: Mekke’de Kabe’nin içinde yer alan Mescid-i Haram kapladığı 400.800 metrekarelik alanla ve 4 milyon kişilik kapasitesiyle dünyanın en büyük ve kutsal camisidir.
–Peygamber Camii (Mescid-i Nebevi): Medine’de yer alan bu cami aynı zamanda Peygamber efendimizin mezarının bulunduğu yerdir.
–İstiklal Camii: Güneydoğu Asya bölgesinin en büyük camisi olan İstiklal Camii Endonezya’nın başkenti Cakarta’da yer alır ve Endonezya’nın bağımsızlığını temsilen inşa edilmiştir.
–II. Hasan Camii: Fas’ın en büyük camisidir ve 105 bin kişilik bir kapasitesi vardır.
–Faysal Camii: Dizaynı açısından dünyada eşi benzeri olmayan Faysal Camiinin mimarı Vedat Dalokay’dır. Kubbesi yoktur.
–Badshahi Camii: Kral Camii olarak da bilinen Badshahi Camii Pakistan Lahor’da yer alır ve önemli bir turizm merkezidir. 100 bin kişilik kapasitesi vardır ve Babür İmparatorluğu anısına inşa edilmiştir.
–Şeyh Zayed Camii: Müslüman olmayanların da ziyaretine açık olan Şeyh Zayed camii Abu Dabi’de yer alır ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin ilk başkanının anısına inşa edilmişştr.
–Jama Mescidi: Eski Delhi’de bulunan cami Şah Cihan tarafından inşa ettirilmiştir. M.S. 1656 yılında tamamlanmıştır. Hindistan’ın en ünlü camilerinden biridir. Aynı anda 25 bin kişiye ibadet imkanı sunmaktadır.
–Beytül Mukarram: 40 bin kişilik kapasiteye sahip olan camii Bangladeş’tedir
–İmam Rıza Türbesi: İran’da yer alan Camiide İmam Rıza’nın türbesi vardır. Camide ayrıca bir müze, Goharshad Camii,kütüphane, mezarlık, yemek salonu, İlahiyat Fakültesi ve İslami Bilimler Razavi Üniversitesi de yer alır.