Cumhuriyet Bayramında Neler Yapılır ?
Cumhuriyet Bayramında Neler Yapılır?
Cumhuriyet Bayramı Var – Yaşasın Bugün Bayram :
Yurdumuz, Birinci Dünya Savaşı’nda işgal edilmişti. Mustafa Kemal 19 Mayıs 1919 (bin dokuz yüz on do- kuz)’da Samsun’a çıkarak yurdumuzu düşmanlardan kurtarmak için çalışmalar başlattı. Türk milleti Atatürk’ün önderliğinde düşmanla mücadele etti ve zor bir mücadeleden sonra Kurtuluş Savaşı kazanıldı. Yeni bir Türk devleti kuruldu ve 29 Ekim 1923 (bin dokuz yüz yirmi üç)’te Türkiye Büyük Millet Meclisi, cumhuriyet yönetimini kabul etti. Böylece Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş oldu. Millî bayramlarımız; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’dır
Dinî Bayramlarımız:
Dinî bayramlarımız Ramazan ve Kurban Bayramı’dır. Ramazan Bayramı, ramazan ayı sonunda kutlanır. Dinî bayramlar tüm Müslümanlar tarafından kutlanır. Kurban Bayramı’nda, Ramazan Bayramı’ndan farklı olarak kurban kesilir. Dinî bayramlar toplumdaki yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirir.
Kitaplardan Öğrenmek – Kitapların Önemi:
Herhangi bir konuyu araştırmak için kaynak kitaplardan yararlanırız. Kütüphanelerden aldığımız kitapları temiz ve düzenli kullanmalı, işimiz bitince aldığımız yere iade etmeliyiz. Ansiklopediler, sözlükler, atlaslar araştırma yaparken kullanabileceğimiz kaynak kitaplardan bazılarıdır.
Çözüm Arıyorum – Okuldaki Sorunlarımız:
Bir sorunla karşılaştığımızda sırasıyla; Sorunu açıklamalıyız. Sorunun nedenlerini belirtmeliyiz. Çözüm yollarını araştırmalıyız.En uygun çözüm yolunu belirlemeliyiz. Belirlenen çözüm yolunu uygulamalıyız. Sorunlarımızı çözmek için gerektiğinde okul müdüründen, öğretmenimizden veya arkadaşlarımızdan yardım isteyebiliriz. Her sorunun bir çözüm yolu vardır.