Mustafa Kemal Atatürk 1923 yılında Latife Hanımla evlenmiş ancak iki buçuk yılın ardından bu evliliği bitmiştir. çocukları çok seven Atatürk, her ne kadar çocuk sahibi olamasa da bir çok çocuğun bakımını üstlenmiş ve evlat edinmiş, onları öz çocukları gibi sevmiş, ilgilenmiştir. peki Atatürk’ün kaç manevi evladı vardı? İşte Atatürk’ün manevi evlatları:
-Abdurrahim Tunçok: 8 yaşındayken evlat edindiği Abdurrahim kimsesiz bir çocuktu. 1908 doğumlu Abdurrahim 1999 yılında vefat etmiştir. Atatürk’ün kişisel mirasının tek varisiydi. üniversite eğitimini Berlin’de almıştır.
-Afet İnan: 1908 yılında Selanik’te doğan Afet İnan tarihçi ve sosyoloji profesörü olmuştur. 1985 yılında, 77 yaşındayken vefat etmiştir.
-Nebile Hanım: 1927 yılında İstanbul Çapa Öğretmen Okulu’ndan Dolmabahçe Sarayı’na getirilen üç kız öğrenciden biriydi. bu ziyaret Nebile Hanım’ın, Atatürk’ün manevi kızı olmasını sağladı
-Rukiye Erkin: kimsesiz bir kız çocuğu olan Rukiye, Atatürk tarafından evlat edinilmiş, Ankara’ya getirilerek tüm bakımı ve eğitim masrafları karşılanmıştır. Atatürk Rukiye Hanım’ı bir yüzbaşıyla evlendirmiştir.
-Sabiha Gökçen: 1913 yılında Bursa’da doğan Sabiha Hanım dünyanın ilk kadın savaş pilotu ve aynı zamanda Türkiyenin de ilk kadın pilotudur. Sabiha Gökçen 2001 yılında 88 yaşındayken Ankara’da vefat etmiştir.
-Sığırtmaç Mustafa: Yalova’nın köyünde bir çoban olan Mustafa’ya Atatürk atla gezintiye çıktığı sırada rastlamış ve evlat edinmiştir. Sığırtmaç Mustafa tıpkı manevi babası gibi asker olmak istemiş, Kuleli Askeri Lisesi ardından Harp Okulunda okumuş ve subay olmuştur.
-Ülkü Adatepe: 1932 doğumlu Ülkü Adatepe Atatürk’ün en küçük manevi kızıdır. Zübeyde Hanım’ın evlatlık kızı Vasfiye Hanım’ın kızıdır.