Akrepler, ıssız yerlerde yaşayan ve yiyecek aramak için geceleri dolaşan hayvanlardır. Gündüz güneş sıcağından kaçmak için taşlar arasına sığınır. Çoğunlukla çöllerde yaşarlar. Tropikal ormanlarda yaşayan bazı cins ve türleri de vardır. Akdeniz kıyılarında ve yurdumuzun bir çok bölgesinde, çoğunlukla güneydoğu illerimizde yaygındır.
Peki akreplerin, çevresini ateşle sarılmış görünce kendini sokup öldürdüğü doğru mudur? Sokması, insanı öldürebilir mi? Dişisinin, erkeğini ve yavrularını yediği doğru mudur?
Bu üç sorudan birincisinin cevabı hayır, diğer ikisinin cevabı ise evettir. Akrepler kendini öldürmeyi aklından bile geçirmez. Sokması ise bir insanı öldürebilir. Çiftleştikten sonra dişisi, erkeğini ve yavrularını dahi yer.
Kendi büyüklüğündeki hayvanların saldırılarına uğramadıkça akrep iğnesini kullanmaz. Beslendiği böcekleri duyu ayaklarındaki kıskaçlarıyla yakalar. Ancak düşmanı kendinden çok güçlüyse zehirine başvurur. Ard karnının ucunda iki zehir bezi vardır. Akrebin zehri gerçekten çok etkilidir ve soktuğu canlıların sinir merkezlerini felce uğratır. Ekvator bölgesinde bulunan ve 10 cm. uzunluktaki büyük akreplerin sokması, insanların da ölümüne sebep olur.