• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

İbrahim Çelikkol Kördüğüm’ün Ali Nejat’ı

İbrahim Çelikkol 14 Şubat 1982 tarihinde İzmit/Kocaeli’de dünyaya gelmiştir. 75 kg 1.87 boyunda kova burcudur. Türk model, dizi ve sinema oyuncusudur. Bir süre liglerde profesyonel olarak basketbol oynamıştır. Daha sonra profesyonel olarak mankenlikte yapan Çelikkol, basketbolu bıraktıktan sonra oyunculuk eğitimi almış ve o dönem Yapımcı Osman Sınav tanışması hayatının dönüm noktası olmuştur. Osman Sınav’ın çekmiş olduğu Pars Nakoterör filmine deneme çekimi için gitmiş ve Komiser Şamil Baturay rolüne uygun görülmüştür. Bu şekilde oyunculuk hayatına bir film projesi ile adım atmıştır.

ibrahim-celikkol

Bir sonraki projesi ise Deniz Çakır ile başrol oynadığı İffet dizisi olmuştur. Dizi de Cemil karakterini canlandırmıştır. Karadağlar dizisinde de oynayan İbrahim Çelikkol, Keskin Bıçak dizisinde de boy göstermiştir. 2009 yılında yayınlanan M.A.T adlı dizide Sinan Atalay karakterini canlandırmıştır. Dizi de Hakan Ka, Kamil Güler, Nefise Karatay, Emir And, Demir Karahan ile birlikte kamera karşısına geçmiştir. Hızlı bir şekilde şöhrete ulaşan Çelikkol, bir dönem şarkıcı Tuğba Ekinci ile birliktelik yaşamıştır. İstanbul’un fethini konu alan Fetih 1543 filminde Ulubatlı Hasan karakterini canlandırmıştır. 17 Şubat 2012 tarihinde vizyona giren filmin yönetmenliğini Faruk Aksoy yapmıştır. Dünya çapında bir sinemada yer almak en büyük hayalidir. 2013 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan Merhamet adlı dizide oynamıştır. Fırat Kazan karakterine hayat veren oyuncu Özgü Namal, Burçin Terzioğlu, Mustafa Üstündağ ile kamera karşısına geçmiştir.

ibrahim-celikkol-merhamet

2014 yılında başrolünü Erdal Beşikçioğlu, Selen Soyder ve Nehir Erdoğan ile paylaştığı dizi Kod Adı Reaksiyon adlı dizide oynamıştır. Son olarak yer aldığı proje ise Fox Tv ekranında yayınlanan Kördüğüm dizisidir. Dizi de Ali Nejat karakterini canlandıran oyuncu Belçim Bilgin Erdoğan ve Rojda Demirer ile kamera karşısına geçmiştir. Deniz Çakır, Sinem Kobal, Asuman Krause gibi isimler ile anılan İbrahim Çelikkol şimdilerde tekrar Deniz Çakır aşk yaşamaktadır.

ibrahim-celikkol-deniz-cakir

İbrahim Çelikkol’un Oynadığı Dizi ve Filmler Nelerdir?

Yıl Film Rol Notlar ve ödüller
2008 Pars: Narkoterör Şamil Baturay Dizi
2009 M.A.T. Sinan Atalay Dizi
2010 Keskin Bıçak Mithat Dizi
2010 2011 Karadağlar Gül Ali Karadağ Dizi
2012 Fetih 1453 Ulubatlı Hasan Film
2011-2012 İffet Cemil Özdemir Dizi
2013-2014 Merhamet Fırat Kazan Dizi
2014 Sadece Sen Ali Film
2014 Reaksiyon Oğuz Dizi
2016 Seddülbahir 32 Saat Mehmet Çavuş Dizi
2016 Kördüğüm Ali Nejat Karasu Dizi

İbrahim Çelikkol’un Aldığı Ödüller Nelerdir?

  • 2012 – 17.Sadri Alışık Ödülleri – Umut Veren Erkek Oyuncu (Fetih 1453)

 

Kaynak; Vikipedi

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Yazının Bağlantısı: İbrahim Çelikkol Kördüğüm’ün Ali Nejat’ı
  • Tarih: 28 Nisan 2016
  • Yazının Kategorisi: Bizim Kalemimizden
  • Yazar:
  • Bu yazıyı RSS ile Takip Et
  • Diğer kaynaklarda arayın: İbrahim Çelikkol Kördüğüm’ün Ali Nejat’ı
  • Ana Menü