• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Ünlü Yapımcının Oğlu Burak Sağyaşar Kimdir?

Burak Sağyaşar 29 Ekim 1987 tarihinde Adana’da dünyaya gelmiştir. 85 kg 1.92 boyunda akrep burcudur. Türk dizi ve sinema oyuncusudur. Yapımcı Nilgün Sağyaşar annesidir. Ailenin tek çocuğu olarak doğmuştur. Türk sanat müziği sanatçısı ve koro şefi olan Mustafa Sağyaşar’ın da yeğenidir. İlkokul ve ortaokulu Ankara’da tamamlayan Sağyaşar, liseyi İstanbul Fransız “Lyceé de Piyer Loti” de bitirmiştir. Bir dönem Roulette grubunun bateristliğini yapmış ve birçok perküsyon aletlerini çalabilmektedir. Üniversite eğitimi ise Sosyoloji üzerine Galatasaray Üniversitesinde okumuş olup Fransızca, İtalyanca, İngilizce bilmektedir. Lise eğitimini aldığı dönem tiyatro ile ilgilenmiştir. Ekip olarak Kanada’ya giden Burak Sağyaşar burada 800 kişilik bir salonda sahne almıştır.

burak-sagyasar

Burak Sağyaşar 1996 yılında televizyon hayatına Şaşıfelek Çıkmazı dizisi ile adım atmıştır. Gaye Sökmen ajansına bağlı olarak çalışmış ve 2008 yılında Küçük Kadınlar dizisinde Utku Deviren rolünü canlandırmıştır. Birçok dizi de oynayan yakışıklı oyuncu 2012 yılında yayınlanan Sudan Çıkmış Balıklar dizisinde de rol almış ve Ezgi Eyüboğlu ile başrole yerleşmiştir. Ardından sinema hayatına da adım atan genç oyuncu, Hayat Sana Güzel adlı filmde Tuba Ünsal, Şevket Çoruh, Hande Katipoğlu gibi oyuncular ile kamera karşısına geçmiştir. 2014 yılında ise yine bir dizi için kamera karşısına geçmiş ve Saklı Kalan adlı dizi de rol almıştır. Melis Birkan, Meral Çetinkaya, Özgür Çevik, Burak Sergen ve Muhammed Uzuner ile kamera karşısına geçmiş ve Ömer Oktay karakterini canlandırmıştır.

burak-sagyasar-kucuk-kadinlar

Burak Sağyaşar Kiminle Evli?

Başarılı oyuncu 31 Ağustos 2014 tarihinde bir açıklama yaparak oyunculuğu bıraktığını söylemiştir. Ailesinin sahip olduğu Focus Film yapım şirketinin başına geçeceğini belirtmiştir. Bundan sonraki hayatına yapımcı olarak devam edecek olan Burak Sağyaşar, kendisi gibi oyuncu Hatice Şendil ile 4,5 yıl aşk yaşamış ve 29 Ekim 2014 tarihinde nişanlanarak birlikteliklerin de evlilik yolunda adımlarını atmışlardır.

burak-sagyasar-hatice-sendil

Ayrıca 2014 yılında yayınlanan Hayat Ağacı dizisinin yapımcılığını üstlenmiştir.

Burak Sağyaşar’ın Oynadığı Reklamlar Nelerdir?

– Molped
– Pepsi-MAx
– Ülker Roko

Burak Sağyaşar’ın Oynadığı Dizi ve Filmler Nelerdir?

2014 – Saklı Kalan (Ömer)
2014 – Hayat Sana Güzel (Selim) (Sinema Filmi)
2013 – Muhteşem Yüzyıl 4. Sezon (Hekim Sinyor Pedro)
2012 – Sudan Bıkmış Balıklar (Selim)
2012 – Budala
2010 – Karadağlar (Selahattin Karadağ)
2008 – 2010 – Küçük Kadınlar (Utku Deviren)
2007 – Yemin (Mahir)
2006 – Yalancı Yarim
1996 – Şaşıfelek Çıkmazı

Kaynak; Vikipedi

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Yazının Bağlantısı: Ünlü Yapımcının Oğlu Burak Sağyaşar Kimdir?
  • Tarih: 15 Nisan 2016
  • Yazının Kategorisi: Bizim Kalemimizden
  • Yazar:
  • Bu yazıyı RSS ile Takip Et
  • Diğer kaynaklarda arayın: Ünlü Yapımcının Oğlu Burak Sağyaşar Kimdir?
  • Ana Menü