• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Dağhan Külegeç’in Hayatı

Dağhan Külegeç 18 Ekim 1978 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. 63 kg 1.70 boyunda terazi burcudur. Türk dizi oyuncusu ve yardımcı yönetmendir. Annesi Aayşe Erbulak babası Rıza Külegeç’dir. Ünlü tiyatro sanatçısı Altan Erbulak’ın torunu olan Dağhan Külegeç’in teyzesi de kendisi gibi oyuncu Sevinç Erbulak’dır. Nilgün Kuruöz adında da bir kız kardeşi vardır. Külegeç Erbulak Oyunculuk ve Yazarlık Evi’nin sahibi ve kurucularından olan Dağhan Külegeç, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunudur. Kariyerinde ilk kamera geçmesi 1998 yılında Baba Bana Reyting Al projesi ile olmuştur. Reklam filminde oynayan oyuncu, McDonald’s reklamında yer almıştır.

daghan-kulegec

Atv’ de 2002 yılında yayınlanan G.A.G programında yardımcı yönetmenlikte yapan yetenekli oyuncu, 2003 yılında S’nek T.V.’de yayınlanan Over Game adlı bilgisayar oyunu programını da sunmuştur. Televizyon hayatında ilk dizisi ise 2003 ve 2004 yıllarında yayınlanan Lise Defteri olmuştur. Kanal D ekranlarında yayınlanan dizi de Serhat karakterini canlandıran Dağhan Külegeç  bu projede 27 bölüm yer almıştır. Bir sonraki projesi ise yine Kanal D’de yayınlanan Hırsız Polis dizisidir. Jilet karakteri ile 2005 ve 2006 yılları arasında başarısını göstermiştir. Birçok proje de yer alan ve deneyim kazanan Külegeç, oyunculukta asıl çıkışını bir Kanal D projesi daha olan Kavak Yelleri dizisi ile yakalamıştır. Şöhreti yakaladığı bu proje de Efe Kaygısız karakterini oynamıştır. Pelin Karahan, İbrahim Kendirci, Aslı Enver ve Sar Apak ile birlikte kamera karşısına geçmiştir. Türk gençlik ve drama dizisi Kavak Yelleri’n de Efe, rahat ve esprili tavırları ile içindeki acıları daima saklamaya çalışır. Dört arkadaşın hayat hikayelerini konu alan dizi de Efe yakın arkadaşı Aslı’ya aşık olur. Birbirlerini çok severler ve gizlice evlenmeye karar verirler. Efe’nin istemeden bulaştığı bir olay nikaha gittiği gün başına dert olur. Abisi polistir ev Efe’yi yakalamk için  peşinden gider. Efe yakalanmamak için Aslı, Deniz ve Mine’nin de içinde olduğu arabayı hızlı kullanır. Hakimiyetini kaybeden Efe denize uçar ve arabanın içerisinde Aslı, Mine, Deniz çıkarılırken Efe bulunamaz. Öldü zannettikleri Efe bir kaç yıl sonra hasta olarak tekrar döner. Ama ameliyat olması gerekmektedir. Ölümü ile yakınlarını üzen Efe ameliyata giremeden kalbi durarak hayatını kaybeder.

daghan-kulegec-kavak-yelleri

Başarılı oyuncu Dağhan Külegeç 2013 yılında Acun Medya tarafından hazırlanıp sunulan yarışma Survivor Ünlüler-Gönüllüler katılmış ve ünlüler takımında yarışmıştır. Yarışmadan elendikten sonra 2014 yılı içerisinde yeni bir projede yer almıştır. Fox Tv‘ nin başarılı yapımlarından Kiraz Mevsimi için kamera karşısına geçen oyuncu burada Mete Uyar karakterine hayat vermiştir. Dizi de Özge Gürel, Serkan Çayoğlu ve Nilperi Şahinkaya ile beraber oynamıştır. Mete çocukluğundan beri kendisine aşık olan Öykü’nün farkında bile değildir. Öykü’nün mahalleden arkadaşı Şeyma ile birliktedir. Yakın arkadaşı Ayaz ortak oldukları bir şirkette patrondur.

daghan-kulegec-kiraz-mevsimi

Dağhan Külegeç’in Oynadığı Diziler Nelerdir?

Yıl Dizi Karakter Notlar Yayınlanan Kanal
1998 Baba Bana Reyting Al Bakkal Çırağı Yardımcı Oyuncu Show TV
2002 Aslı ile Kerem Barışcan Gökçe Konuk Oyuncu Show TV
2003 – 2004 Lise Defteri Serhat Yardımcı Oyuncu Kanal D
2005 – 2006 Hırsız – Polis Jilet Metin Yardımcı Oyuncu Kanal D
2007 – 2011 Kavak Yelleri Efe Kaygısız Başrol Oyuncusu Kanal D
2013 Fatih Turahan Bey Başrol Oyuncusu Kanal D
2014 – 2015 Kiraz Mevsimi Mete Uyar Başrol Oyuncusu FOX Türkiye

Dağhan Külegeç’in Oynadığı Reklam Filmleri Nelerdir?

Reklam
Ülker Halk Bisküvi
Ülker İkram Bisküvi
Turkcell Shubuo
McDonald’s
Coca – Cola
Vodafone 3G

Dağhan Külegeç’in Yer Aldığı Programlar Nelerdir?

Yılları Program Notlar Kanal
1994 – 1998 Sıcağı Sıcağına Kurgu ve montaj ekibi Show TV
2002 A Takımı Yardımcı yönetmen ve reji asistanlığı ATV
2002 – 2003 G.A.G. Yardımcı yönetmen ATV
2003 Over Game Yapımcı ve Sunusu S’nek TV
2005 – 2006 Püf Noktası Yaratıcı Oyuncu S’nek TV
2013 Survivor Ünlüler – Gönüllüler Yarışmacı Ünlüler ve Gönüllüler Star TV

 

Kaynak; Vikipedi

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Yazının Bağlantısı: Dağhan Külegeç’in Hayatı
  • Tarih: 14 Nisan 2016
  • Yazının Kategorisi: Bizim Kalemimizden
  • Yazar:
  • Bu yazıyı RSS ile Takip Et
  • Diğer kaynaklarda arayın: Dağhan Külegeç’in Hayatı
  • Ana Menü