• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Pelin Akil’in Oyunculuk Hayatı

Pelik Akil 17 Nisan 1986 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. 58 kg 1.72 boyunda koç burcudur. Annesi Makedon babası ise Boşnak kökenlidir. Müzikal bölümü ile İstanbul Üniversitesinde 2 yıl okumuştur. Daha sonra eğitimine Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümünde devam etmiştir. 2007 yılında Hamdi Alkan’ın projesi olan Fox Tv kanalının yayınlandığı döneme damgasını vuran gençlik dizisi Arka Sıradakiler dizisinde Zehra karakteri ile televizyon hayatına adım atmıştır. Sinema, Tiyatro ve dizi oyuncusu olan Pelin Akil, Marika’nın Serveti adında tiyatro oyununda oynamıştır.

pelin-akil

Birçok reklamda da yer alan güzel oyuncu Arka Sıradakiler dizisinde 4 yıl oynamış ve oyunculukta büyük başarı göstermiştir. Trt ekranlarında yayınlanmış olan dizi Kurt Kanunu’n da Ballı Naciye karakteri ile ekranda olmaya devam etmiştir. Devamında yine aynı kanalda boy göstermiş ve Seksenler dizisinde Seçil karakterine hayat vermiştir. Show Tv’nin 2012 yılının iddialı yapımlarından biri olmayı başarmış Suskunlar dizisinde de rol almış ve Nisan karakteri ile televizyon hayatında olmaya devam etmiştir. Pelin Akil 2013 yılında Sersefil(Korkuyorum Sevgilim) adlı tiyatro oyununda da oynamıştır. Aynı yıl içerisinde sinema hayatına adım atmış ve Yasemin Allen ve Özcan Deniz’in başrolünde oynadığı Su ve Ateş filminde rol almış rolünü büyük başarı ile oynamıştır. Oyunculuk kariyerinde dahil olduğu her proje ile biraz daha kendini geliştiren ve adından söz ettirmeyi başarmış genç oyuncu 2014 yılında ise, Kızıl Elma da Zeynep ve Aşktan Kaçılmaz dizisinde Yasemin karakteri ile rol almıştır. Ne Münasebet dizisinde rol alan başarılı oyuncu yer aldığı projelerde oyunculuğunu her seferinde kanıtlamıştır.

pelin-akil-su-ve-ates

Pelin Akil Hangi Dizide Oynuyor?

Yetenekli oyuncunun son olarak yer aldığı proje ise Atv ekranlarının Çarşamba akşamları izlenen dizisi Aile İşi‘dir. Dizi de Müjde karakterini canlandırmaktadır. Zengin bir ailenin küçük kızı Ece geçirdiği bir trafik kazası sonucu ailesinden 7 kişiyi kaybetmiştir. Hayattaki tek yakını ise kaza esnasında araba da bulunmayan amcası Sami Bey’dir. Ece yalnızca ailesini kaybetmemiş aynı zamanda hafızasını da kaybetmiştir. Sami Bey doktorla görüşür ve Ece’nin hafızasını kazanmasında etkili olacak en iyi yönteme başvurur. Ece kazadan kurtulan tek kişi olduğu için kazayı aydınlatacak tek kişide o’dur. Bu sebeple Sami Bey Hakan’dan yardım ister ve böylece Hakan ve Müjde’nin yolları kesişir. Birbirinden farklı 7 kişinin oluşturduğu sahte aile Ece’ye hafızasını kazandıracak mı? Her hafta farklı heyecanlar yaşatan dizi kahkaha ve hüznü bir arada yaşatmaktadır. Pelin Akil son dönemlerinin aranılan oyuncuları arasındadır. Yeni projeler ile ekranlarda yer almaya devam edeceği mümkündür.

pelin-akil-aile-isi

Pelin Akil‘in sevgilisi kendisi gibi oyuncu Anıl Altan‘dır. İkili oldukça mutlu bir beraberlik geçirdiklerini paylaştıkları samimi pozlarla göstermektedir. Her anlarını samimi ve içten pozları ile kendi hesaplarını paylaşan güzel çift en tatlı çift olarak gösterilmektedir.

pelin-akil-anil-altan

Pelin Akil Oynadığı Reklam Filmleri Nelerdir?

– Caramio
– Uno Ekmek
– Kaşmir Halı

Pelin Akil Oynadığı Tiyatro Oyunları Nelerdir?

2013 –  Sersefil (Korkuyorum Sevgilim) – Yönetmen : Bora Severcan
2011 –  Marikanin Serveti – Yönetmen : Haldun Dormen
2008 – Rent Müzikali – Yönetmen : Bora Severcan

Pelin Akil Oynadığı Dizi ve Filmler Nelerdir?

2016 Aile İşi Müjde
2015 Ne Münasebet Nil
2014 Aşktan Kaçılmaz Yasemin
2014 Kızılelma Zeynep Gevher
2013 İnadına Yaşamak Sedef
2013 Su ve Ateş Nupelda
2012 Osmanlı Tokadı Irmak Güzel
2012 Suskunlar Nisan
2012 Seksenler Seçil
2011 Kurt Kanunu Ballı Naciye
2007-2011 Arka Sıradakiler Zehra

Kaynak; Vikipedi

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Yazının Bağlantısı: Pelin Akil’in Oyunculuk Hayatı
  • Tarih: 6 Nisan 2016
  • Yazının Kategorisi: Bizim Kalemimizden
  • Yazar:
  • Bu yazıyı RSS ile Takip Et
  • Diğer kaynaklarda arayın: Pelin Akil’in Oyunculuk Hayatı
  • Ana Menü