• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Selena’nın Yıldızı Sinem Kobal Kimdir?

Sinem Kobal 14 Ağustos 1987 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. 58 kg 1.71 boyunda Aslan burcudur. Aslen Rize’li olan Kobal, Hemşinli bir ailenin kızıdır. Annesi ev hanımı babası ise inşaat mühendisidir. Kerem Kobal adında bir de erkek kardeşi vardır. Kerem Kobal Selena dizisinde Atacan Baybars karakterini canlandırmıştır. Genç oyuncu Sinem Kobal, 1991 yılında 4 yaşında iken bale eğitimi almış ve eğitimini 8 yıl devam ettirmiştir. Lise eğitimini İstek Vakfı Özel Acıbadem Lisesinde almıştır. Lise eğitimini tamamladıktan sonra Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne ve Gösteri bölümünü okumuş ve mezun olmuştur.

sinem-kobal

Eğitim hayatı boyunca voleybol, basketbol ve step sporları ile ilgilenmiştir. Ortaokuldayken okulun basketbol takımında yer almış ve İstanbul Şampiyonluğu kazanan takımda forma giymiştir. Oyunculuğa 13 yaşında başlayan Sinem Kobal, ilk olarak Dadı dizisinde başlamıştır. Dizide Gülben Ergen, Haldun Dormen ve Kenan Işık ile beraber kamera karşısına geçmiştir. Dilara karakterini canlandırmış ve Kenan Işık’ın canlandırdığı Ömer Giritli’nin kızı olarak oynamıştır. Dormen Tiyatrosunda eğitim alan genç oyuncu, Atv ekranlarında yayınlanan Selena dizisinde rol almıştır. İlk başrolünü Selena dizisi ile yaşayan başarılı oyuncu bu dizi ile Jetix Çocuk Ödüllerin de En Sevilen Türk Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır. Bir dönem tiyatro oyunlarına dönüş yapmış ve Uygur Tiyatrosunda sahnelenen oyunlarda yer almıştır. 2003 yılında Hürrem Sultan 2004 yılında ise Kanal D de yayınlanan gençlik dizisi Lise Defterinde oynamıştır. Dizide İnci karakterine hayat vermiştir.

sinem-kobal-lise-defteri

2004 yılı içerisinde Okul adlı sinema filminde rol almış ve böylece sinema hayatına da atmıştır. 2006 yılında ise, yine bir sinema filminde karşımıza çıkan oyuncu Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu adlı sinema filminde rol almıştır. 2008 yılında Ayakta Kal, 2009 yılında ise Romantik Komedi adlı filmlerde oynamıştır. 2006 ve 2009 yılları arasında başrol oynadığı dizi Selena yetenekli oyuncu için popülerliğinin arttığı bir proje olmuştur. Bu diziden sonra Sinem Kobal, Selena olarak tanınmaya başlamıştır. 2010 yılının yaz ayında Kanal D ekranlarında başlayıp daha sonra Star Tv ye geçen  gençlik dizisi Küçük Sırlar da Su karakterine hayat vermiştir. 5 Şubat 2010 ve 14 Şubat 2013 tarihlerinde 1 ve 2 versiyonu vizyona giren Romantik Komedi de Didem karakterini canlandırmıştır.

sinem-kobal-kucuk-sirlar

Sinem Kobal Kimle Ne Zaman Evleniyor?

Sinem Kobal bir dönem futbolcu Arda Turan ile birliktelik yaşamıştır. Aşklarını nişanlanarak evlilik yoluna doğru ilerletirken çift ani bir karar ile ayrılmıştır. 6 yıl süren birliktelikleri bitmiş ve ikili yollarını ayırmıştır. Arda Turan ile evlenmiş olsaydı Sinem Kobal kariyerini sonlandıracaktı ama hayatındaki belirsiz geçen bu dönemden çok sıkıldı ve kariyerine sarılıp Arda Turan sayfasını kapatmayı tercih etmiştir. Yıldız oyuncu Sinem Kobal şimdilerde kendisi gibi oyuncu Kenan İmirzalıoğlu ile beraberdir. Çiftin birlikteliği herkesi çok şaşırtmış olsa da mutlu bir dönem geçiren ikili evlilik yolunda ilerlemektedir. Kenan İmirzalıoğlu tatil için birlikte gittikleri Cape Town da Sinem Kobal‘a romantik bir evlenme teklifinde bulunmuştur ve Evet yanıtını almıştır. Bu karar üzerine evlilik işlemlerine başlayan çift 21 Mayıs 2016 tarihinde Ayvalık Cuda Adasında kır düğünü ile evleneceklerdir.

sinem-kobal-kenan-imirzalioglu

Sinem Kobal Oynadığı Diziler Nelerdir?

Dizi Rol Yıl
Analar ve Anneler Zeliha 2015
Gönül İşleri Sevda 2014-2015
Mor Menekşeler 2011-2012
Küçük Sırlar Su Mabenci 2010-2011
Selena Selena 2006-2009
Belalı Baldız Konuk Oyuncu (6.bölüm) 2006
Arka Sokaklar Konuk Oyuncu 2006
Nefes Nefese Aslı Gül 2005
Lise Defteri İnci 2003
Muhteşem Yüzyıl Ayşe 2003
Dadı Dilara 2001-2002

Sinem Kobal Oynadığı Sinema Filmleri Nelerdir?

Film Rol Yıl
Yaktın Beni İpek 2015
Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda Didem 2013
Romantik Komedi Didem 2010
Ayakta Kal Yasemin 2008
Dünyayı Kurtaran Adam’ın Oğlu Bianca 2006
Okul Şebnem 2003

Sinem Kobal Oynadığı Reklam Filmleri Nelerdir?

  • Vodafone reklamı
  • Gazete Reklamları
  • Gençturkcell Muhabbet
  • Deterjan Reklamı
  • Euro Reklamı
  • Avea Reklamı
  • Bingo Reklamı
  • Garnier Reklamı

Sinem Kobal Aldığı Ödüller Nelerdir?

Yıl Ödül veren organizasyon Kategori
2008 3.Jetix Çocuk Ödülleri En Sevilen Aktris
En Sevilen Tv Dizisi (Selena)
2009 4.Jetix Çocuk Ödülleri En Sevilen Aktris
En Sevilen Tv Dizisi (Selena)
2016 6.Elle Style Ödülleri Elle Style Yılın Kadın Oyuncusu

Kaynak; Vikipedi

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Yazının Bağlantısı: Selena’nın Yıldızı Sinem Kobal Kimdir?
  • Tarih: 1 Nisan 2016
  • Yazının Kategorisi: Bizim Kalemimizden
  • Yazar:
  • Bu yazıyı RSS ile Takip Et
  • Diğer kaynaklarda arayın: Selena’nın Yıldızı Sinem Kobal Kimdir?
  • Ana Menü