• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Yasemin Ergene Kimdir?

22 Ocak 1985 tarihinde Hamburg’da dünyaya gelen Yasemin Ergene, Türk model, dizi ve sinema oyuncusudur. 54 kg 1.74 boyunda Kova burcudur. Oyuncunun ikiz erkek kardeşi bir de abisi vardır. Ailesinin Yasemin Ergene 3 yaşında iken Türkiye’ye dönüş yapması ve Tekirdağ Mürefte kasabasına yerleşmesi sonucu oyuncu eğitimini bur almıştır. İlköğretim ve lise eğitimini burada tamamlamıştır. Gaye Sökmen Ajans Elite Model Look yarışmasına 15 yaşında iken katılmış ve 10 finalist arasında kalmayı başarmıştır. Bir de 2003 yılında Miss Turkey yarışmasına da katılarak son 10 kişi arasında yer almayı da başarmıştır.

yasemin-ergene

Yasemin Ergene liseyi bitirdikten sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezinde tiyatro eğitimi almıştır. İlk dizisi ise Trt ekranlarında yayınlan 2002 yılı projesi Koçum Benim olmuştur. Dizide Tarık Akan, Ebru Cündübeyoğlu, Nehir Erdoğan ve Engin Altan Düzyatan gibi başarılı oyuncular ile beraber rol almıştır. Daha sonra 2004 yılında Ah Be İstanbul adlı dizide yer almıştır. Aynı yıl içerisinde sinema filminde ilk defa oynamıştır. Vizontele Tuba oyuncu kadrosuna da dahil olan genç oyuncu, Çocuğun Var Derdin Var adli dizi ile tekrar kamera karşısına geçmiştir. Bir dönem oyunculuğuna ara vermiş ve Can Gürzap’tan diksiyon dersleri almıştır. Eğitimini tamamladıktan sonra 2005 yılında Atv ekranlarında yayınlanan Aşk Oyunu dizisinde Keremcem ile kamera karşısına geçmiştir. Dizide başrol oynamış ve Ekin Serbest karakterini canlandırmıştır. Bu dizi ile beraber oyuncu adından söz ettirmeye başlamıştır.

yasemin-ergene-ask-oyunu

Ekin ile Sarp ikisininde çıkarı olduğu bir evlilik oyununa girerler. Ancak aşk oyunu gerçeğe döner ve geçen zaman içerisinde birbirine deli gibi aşık olurlar. Yasemin Ergene kısa sürede ülkenin en popüler genç oyuncularından biri olmuştur. Ayrıca Migros ve Ecobella gibi markaların reklam yüzü de olmuştur.  Son olarak rol aldığı dizi ise Doktorlar olmuştur. Dizide Ela Altındağ karakterini canlandırmıştır. Show Tv de geniş bir izleyici kitlesine ulaşmayı başaran Doktorlar dizisinde Ela doktordur.

Yasemin Ergene Kimle Evlidir?

Doktorlar dizisinden ayrıldıktan sonra İş adamı İzzet Özilhan ile 16 Temmuz 2011 tarihinde evlenmiştir. Bu tarihten sonra Özilhan soy adını almıştır.Doktorlar dizisinden sonra bir daha oyunculuğa devam etmeyen Yasemin Özilhan üniversite eğitimini tamamlayabilmek için oyunculuğu bırakmıştır.

yasemin-ozilhan-izzet-ozilhan

İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olan Özilhan bir dönem “liseyi 7 önce bitirdim ve en büyük hayalim üniversite okumaktı. Kimse beni bu yönde teşvik etmedi ta ki İzzet ile evlenene kadar. Sürekli finanas ve ekonomi dergileri okuyan İzzet, buna vesile oldu. Finans ve ekonomi benimde ilgimi çekmeye başlayınca Bilgi Üniversitesini tercih etmeye karar verdim. Eğitimim 5 yıl sürecek ve şuan hazırlık okuyorum. Eğitim bittiğinde yaşım ilerlemiş olacak ve o yaşta hiçbir yapımcı benle çalışmaz bu sebeple oyunculuğu tamamen bıraktım. Her gün bir çok arıyor artık oyunculuk yapmadığımı söylüyorum ve çok şaşırıyorlar. Ama artık benim için önce okulum geliyor” bilgilerini paylaşmıştır. Yasemin Özilhan ve İzzet Özilhan çiftinin Emine(2012) ve Ela(2013) adında iki kız çocuğu vardır.

Yasemin Ergene’nin Oynadığı Diziler Nelerdir?

Yıl Yapımın Adı Tür Rol
2002 Koçum Benim TV Dizisi Eylül
2003 Vizontele Tuuba Aynur (kısa rol)
2004 Çocuğun Var Derdin Var TV Dizisi Sibel
2005 Aşk Oyunu TV Dizisi Ekin Teksoy
2006-2010 Doktorlar TV Dizisi Ela Altındağ
2008 Babam Adam Olacak TV Dizisi Yeşim

 

Kaynak; Vikipedi

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Yazının Bağlantısı: Yasemin Ergene Kimdir?
  • Tarih: 30 Mart 2016
  • Yazının Kategorisi: Bizim Kalemimizden
  • Yazar:
  • Bu yazıyı RSS ile Takip Et
  • Diğer kaynaklarda arayın: Yasemin Ergene Kimdir?
  • Ana Menü