• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Burak Özçivit Hakkında Bilmedikleriniz

Günümüz dizilerinden Kara Sevda’ nın yakışıklı oyuncusudur. Genç kızların gözde Burak Özçivit kuşkusuz Türkiye’ nin sayılı yakışıklılar arasında yer alır. Hem manken hem de oyuncu olan Özçivit, 24 Aralık 1984 İstanbul doğumludur. İstanbul doğumlu olmasına rağmen aslen Gaziantepli bir oyuncudur. Kazım İşmen Lisesini tamamladıktan sonra eğitimine, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi fotoğrafçılık bölümünde devam etmiştir. Boyu 1.84 olan oyuncu yakın arkadaşının Erkan Özerman’ı arayarak best Model için bir adayı olduğunu söyleyip fotoğraflarını ajansa gönderiyor. O sırada Özerman’ın yurt dışında olması nedeni ile ajansta ilk elemlerde Burak Özçivit’in fotoğrafı çöpe atılıyor. Erkan Özerman  yurt dışından geldikten sonra ajansta Özçivit’in fotoğraflarını sorduğunda çöpe atılanlar içerisinde olabileceği söylendi ve o gün fotoğrafların çöpten çıkarılması Burak Özçivit’in hayatını tamamen değiştirdi. 2003 yılında Best Model Of Turkey yarışmasına katılarak gelecek vadeden yarışmacı seçilmiştir. Yarışma sonrası mankenliği bırakıp Erez Ajans ile çalışmaya başlamıştır. Burak Özçivit 2005 yılında şansını tekrar denemek için Best Model Of  Turkey yarışmasına katılıp bu defa kazanmıştır. Hemen sonrasında Best Model Of The World yarışmasına katılarak Dünyanın en iyi 2. mankeni seçilmeyi başarmıştır. Yarışma sonrasında yurt içi ve yurt dışı ünlü firmalar ile çalışarak defilelere katılmıştır.

burak-ozcıvıt

Burak Özçivit Oyunculuğa Ne zaman Adım Atmıştır?

Burak Özçivit 2006 yılındaki Eski 18 adlı dizisi ile oyunculuğa adım atmıştır. İlk dizisinde genç bir komiseri canlandıran Özçivit birçok filmde ve dizide yer almıştır.

  1. 2008 yılında zoraki koca
  2. 2008 yılı Baba ocağında
  3. 2010-2011 yılı Küçük Sırlar
  4. 2011-2012 yılı Muhteşem Yüzyıl
  5. 2015-2016 Kara Sevda (dizi hala yayında)

Burak Özçivit koyu Fenerbahçeli’dir. Aynı zamanda çok iyi İngilizce bilen ünlü oyuncunun hobileri, spor yapmak,fotoğraf çekmek ve araba kullanmaktır. Özçivit, son dönemlerin aranılan yüzü haline gelmiş başarılı,yakışıklı bir oyuncudur. Şuan yayında olan Kara Sevda dizisi ile gönülleri fet etmeyi başarmış iyi bir oyuncu olduğunu bir defa daha kanıtlamıştır. Yabancı oyunculardan olan kendi gibi esmer Colin Farrell’ı beğenmektedir. Oyuncu olmadan önce kimseye hayranlığı olmadığını ve bu sebeple sokakta görenlerin tepkilerine şaşırdığını Hürriyet’te dile getirmiştir. Oyunculuk kişinin kendisini tanıması, ruh halini, duygularını keşfetmesi ve hislerini kullanmayı öğrenebilmesi demektir diyen Özçivit, eskiden böyle ağladığımı bilmezdim ama şuan rolümün gerektirdiği her yerde her şekilde ağlarım sözlerini de eklemiştir. Özçivit neşeli ve cıvıl cıvıl kadınları, doğayla iç içe olmayı ve hayvanları sevdiğini söyleyerek, bir tek yükseklikten korktuğunun üstünü çizmiştir. Oldukça başarılı olan oyuncu, kendisi gibi oyuncu Fahriye Evcen ile beraberdir.

muhtesem-yuzyılda-burak-ozcıvıt

Burak Özçivit Sinema da Hangi Filmlerde Oynadı?

  1. 2007 yılı Musallat
  2. 2015 Aşk Sana Benzer
  3. 2016 Kardeşim Benim

Burak Özçivit Hangi Yıllar Ödül Aldı?

  1. 2012 yılın oyuncusu – GQ Men Of The Year Ödülleri
  2. 2013 En İyi Dizi Erkek Oyuncu – Galatasaray Üniversitesi 2012’in En’leri Ödülleri
  3. 2014 En beğenilen Erkek Dizi Oyuncusu – 12.YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri, Elle Style Yılın Erkek Oyuncusu – 4. Elle Style Ödülleri, En iyi erkek oyuncu – Haliç Üniversitesi 2014′ ün En’ leri Ödülleri
  4. 2016 En Beğenilen Erkek Film Oyuncusu  14.YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri, 23.İTÜ EMÖS Başarı Ödülleri

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Yazının Bağlantısı: Burak Özçivit Hakkında Bilmedikleriniz
  • Tarih: 24 Şubat 2016
  • Yazının Kategorisi: Güncel Bilgiler
  • Yazar:
  • Bu yazıyı RSS ile Takip Et
  • Diğer kaynaklarda arayın: Burak Özçivit Hakkında Bilmedikleriniz
  • Ana Menü