• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Tarihin En Acımasız Katilleri

Gelmiş geçmiş tarihin en azılı 10 katilin neler yaptığına inanamayacaksınız. İşte 10 azılı katillerin sırasıyla isim listesi.
10) Ted Bundi
1
12 yaşındaki çocuğun ölümünden sorumlusu olarak tutuklanan Bundi, daha sonra işlediği 23 cinayeti itiraf etti. Polise göre 36 kızın ölümüne neden olmuştu. 24 Ocak 1989’da Florida hapishanesinde idam edildi.

9) Vou Bom Kon
2
1982 yılında sarhoş olup, elindeki silah ve patlayıcılarla sağa sola ateş etmeye başladı. 57 kişiyi öldürdükten sonra dinamitle kendini havaya uçurdu.

8) Anders Breyvik
3
İktidardaki İşçi partisinin Utoya adasında düzenlediği gençler kampının katılımcılarına karşı gerçekleştirdiği silahlı saldırı sonucu 77 kişiyi öldürmekten ve 97 kişiyi yaralamaktan itham ediliyor. Cinayetleri itiraf etse de, kendini suçlu gibi kabul etmiyor. Hristiyanlığın Lutheran akımına itikad ediyor.

7) Bruno Ludke
4
Alman seri katili olarak bilinir. Tutuklandıktan sonra 1928 ve 1943 yılları arasında 85 kadını öldürdüğünü itiraf etti. II Dünya Savaşı sırasında yakalanıp, 1944 yılında Viyana’daki hastanede iğne vurularak öldürüldü Hakkında bir film çekilip, kitap yazılmıştır.

6) Herman Vebster Mudget
5
Chicago’da yaşamış Mudget 150’den fazla kadını kandırarak kendi malikanesinde işkenceyle öldürdü. Mahkemede 27 suç işlemekten sanık Mudget 1896 yılında idam edildi.

5) Gilles de yolcu
6
Çok tanınmış ve zengin bi Fransız asil zadesi olan ortaçağın en korkunç katillerinden biridir. Katil 60 ile 200 arası çocuğu kaçırıp öldürmekten suçlanmıştı. Gilles 1440 yılında Nanterre’de boğularak öldürüldü, cesedi ise yakıldı.

4) William Estel Braun
7
Braun işlediği cinayetle diğer seri katillerden farklıdır. 1937 yılında Teksas’ta, New Londra’da bir orta okulun bodrum katındaki gaz borusunu boşaltarak 282 öğrencinin ve 24 öğretmenin ölümüne neden olan patlamayı yarattı. Olayı onun işlediği bilinmede. 1961 yılında kendisi bu olayı itiraf etti.

3) Pedro Alonso Lopez
8
“Kolombiya canavarı” veya “And canavarı” lakaplı Lopez 1980 yılında yakalanıncaya kadar Kolombiya, Ekvador ve Peru’da 300’den fazla genç kızı öldürdü. 1998 yılında değiştiği tahmin edilerek Ekvador hükümeti tarafından af edildi ve Kolombiya’dan sürgün edildi. Fakat kurbanlarının yakınları onun başına 250 bin dolar ödül belirledi. Kolombiya’da tekrar gözaltına alınan katilin akıl hastası olduğu esas getirilerek hastaneye gönderildi ve üç yıl orada kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Bundan sonra ondan hiçbir haber alınamadı.

2) Elizabeth Batori
9
Macar ve dünya tarihinin en korkunç katillerinden birisi olarak tanınır. Elizabeth Batori Sejte şatosunda yaşayan bir asil idi. Yoksul ailelerinin kızlarına iyi bir iş ve maaş teklif edilerek şatosuna getiriliyordu. Sonra bu kızlardan hiçbirinden haber alınamıyordu. Kurbanlarını uzun süre dövüyor, işkence yapıyor ve onların ölümünü izlemekten keyif alıyordu. Katil, 1585 ve 1610 yılları arasında en az 650 kadını işkenceden geçirip öldürmüştü. Yaptıkları ortaya çıktıktan sonra şatosuna hapsedildi. 3 yıl sonra açlıktan öldü.

1) Behram Tuğ
10
Hindistan’daki Tuğ mezhebinin lideri. En çok ölü sayısına sahip katil sayılır. Kurbanlarını bir tören yaparak sarı parça ile boğarak öldüren Behram 931 kişinin katilidir. 1840 yılında idam edildi.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Yazının Bağlantısı: Tarihin En Acımasız Katilleri
  • Tarih: 31 Mayıs 2014
  • Yazının Kategorisi: Güncel Bilgiler
  • Yazar:
  • Bu yazıyı RSS ile Takip Et
  • Diğer kaynaklarda arayın: Tarihin En Acımasız Katilleri
  • Etiketler:,
  • Ana Menü