• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Dünyanın en tehlikeli 10 mafyası

Londra’da yayınlanan “Daily News” gazetesi tarafından yapılan araştırma ülkelerdeki mafya gruplarını tehlikelilik derecesine göre sıralamısı yapıldı.

10) Jamaika mafyası

Jamaika mafyası yardilar olarak bilinir. 1950’lerde Yamaykadan Krallık’ta göçmüş yamaykalıların kurduğu oluşumdur. Britaniyadakı diğer mafiyoz gruplarına oranda en güçlü grup yardilardir. Uyuşturucu ve silah ticareti ile uğraşıyorlar.

9) Arnavut mafyası

Avrupa ve ABD’de görülürler. 80’li yıllardan sonra güçlenmeye ve genişlemeye başladılar. Ancak faaliyet gösterdikleri bölgelerde rakiplerinden zayıftırlar.

8) Sırp mafyası

Almanya, İngiltere, Fransa ve Amerika’da faaliyet gösteriyorlar. Uyuşturucu ticareti, kaçakçılık, adam kaçırma ve kumar işlerine el atmışlardır. Vozdovac, Surçin ve Zemun adlı üç büyük aileleri var. Bu aileler bazen birbiriyle düşman, bazen de arkadaş olurlar.

7) Yahudi mafyası

Dünyanın birçok bölgesine yayılmış mafya. Diğer mafyalardan farkları ülkelerin siyasi sistemleri ile bağlantı kurma becerilerinin olmasıdır. Özellikle Rus Yahudilerin grupları tehlikeli ve oldukça güçlüdür.

6) Meksika kartelleri

50’li yıllarda Amerikan hapishanelerinde Meksikalıları savunması için kurulmuş mafya. ABD’de yaklaşık 30 bin üyesi var. Uyuşturucu ticareti ve kadın ticareti başlıca iş faaliyetleridir.

5) Yakuza – Japon mafyası

Yakuza temeli 17. yüzyılda konulmuş köklü bir kurumdur. Üyeleri serçe parmaklarını kesip başkana sadakatlerini gösterirler. Kaçakçılık, silah ve uyuşturucu ticareti, kadın ticareti yaptıkları başlıca işlerdendir.

4) Tria – Çin mafyası

En geniş alanlarda faaliyet gösteren mafya. Asya, Avrupa ve ABD’de hırsızlık, adam kaçırma, uyuşturucu, kadın ticareti, kısaca her türlü kirli işlerde triadalar var. Son zamanlarda Çin’de sahte para hazırlamakla uğraşan Tria üyelerinin sayısı 50 binden fazladır.

3) Kolombiya kartelleri

Güney Amerika ve ABD’de faaliyet gösteriyorlar. Kolombiya mafyası kendi altın dönemini ünlü mafiyoz Pablo Eskobarun döneminde yaşadı. Tüm faaliyetleri neredeyse uyuşturucuyla bağlıdır. Diğer alanlarla öyle de ilgilenmiyorlar.

2) İtalya mafyası – Koza Nostra

19. yüzyılın ikinci yarısında başladı. Büyük suçlar işlemekle ve bu cinayetlerin sorumluluğundan oldukça başarılı sayılırlar. Haraç toplama, uyuşturucu, silah ticareti ve taahhütlü suç başlıca çalışma alanlarıdır. Yaklaşık 3500-4000 arası üyeleri var, ama bundan pek çok kişilerin olduğu söyleniyor. İtalyan mafyasına üye olmak isteyenler suç işlemekte kendini ispatlamak zorundadır.

1) Rus mafyası

SSCB zamanında kurulan, günümüzde tüm dünyada faaliyetleri olan en tehlikeli mafya grubu. 500 bine yakın üyesi var. İsrail, Macaristan, İspanya, Kanada, İngiltere, ABD ve Rusya dahil birçok ülkede sistemli cinayetler işliyorlar. Sahte pasaport kullanarak bir çok ülkeye göçen mafya üyeleri burada uyuşturucu ve silah ticareti, kaçakçılık, internet dolandırıcılığı ve diğer işlerlerle uğraşıyorlar. Üyelerinden biri “konuşursa” hapisten çıktığı gibi öldürülür. Şiddetten kaçmamaları, işkencenin en vahim biçimlerinden kullanmaları, organ kaçakçılığı, taahhütlü cinayetler ve en önemlisi büyük terörist gruplarla ilişkileri onlara dünyanın en korkunç mafyası adını vermeye yeterli kılıyor.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Yazının Bağlantısı: Dünyanın en tehlikeli 10 mafyası
  • Tarih: 15 Mayıs 2014
  • Yazının Kategorisi: Güncel Bilgiler
  • Yazar:
  • Bu yazıyı RSS ile Takip Et
  • Diğer kaynaklarda arayın: Dünyanın en tehlikeli 10 mafyası
  • Etiketler:, ,
  • Ana Menü