• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Gazı Olan Bebeğimizi Nasıl Rahatlatırız?

 Gazı Olan Bebeği Rahatlatma Yöntemleri

Günümüzde önemli sorunlardan bir taneside, gazı olan bebeğimizi nasıl rahatlatmamız gerektiği hakkında internette pek fazla bilgi bulunmamasıdır. Bu sebeple anne ve babalarımızın bu sorunlar hakkında malesef düzenli bir bilgiye sahip olamamaları, bebeklerimizin gaz sorunlarına çözüm üretememesinden yararlanmaktadır. Gazı olan bebeklerimize önemli düzeyde bilgimiz varsa doğru müdahale ile

sorunlarını gerekli ölçüde çözebilmekteyiz. Tüm bunlar için Haluk Otman’dan edindiğimiz bilgiler ve araştırmalarımızın devamında ulaştığımız sonuçlarımızı bu makalemizde bulabilirsiniz.

 Hangi Bölgelerde Gaz Olabilir

bebegimize_uygulanan_masajlar

Öncelikle gazı olan bebeğimizi, uyutmaya kalkmak saçma bir eylem olacaktır. Gaz, bebeklerimizin kürek kemiği bölgesinde, kasık bölgesi ve yukarıda kalan bölgelerde sıkışmaktadır. Bu sebeplerden ötürü bebeğimizin gazını çıkarırken bu bölgelere masaj uygulamamız gerekmekteyiz.

Sindirim Sistemi Problemleri

bebek_masaj_teknikleri

Bebeklerimiz, anne karnında kordon yöntemi ile beslenimde bulunur, gelişimlerini bu yöntemle tamamlarlar, fakat doğum sonrasında bebeğimiz ağız yolu ile beslenmeye geçtiklerinden sindirim sistemlerinde ufak bir hasar meydana gelir. sindirim sisteminin bu duruma alışabilmesi için belli bir zaman geçmesi gerekmektedir. Bu sebepten ötürü bebeğimiz vücudunun çeşitli bölgelerinde gaz sorunları bulunacaktır. Ve yukarıda belirttiğimiz karın bölgesine veya sırt bölgesine uyguladığımız doğru masaj yöntemleri bu tarz sorunların önüne geçmemizde yarar sağlayacaktır.

En Etkili Bebek Masajı

bebek_gazi_masaji

Masaj yöntemlerinden bir tanesini şu şekilde ayrıntıları ile ele alabiliriz. Öncelikle, bebeğimize masaj uygularken elimize bir miktar bebek yağı dökelim daha sonra sıcak olan ellerimiz ile bebeğimizin karın bölgesini güzelce hem masaj yöntemi oluşturalım hemde, yağlayalım. İlk olarak aşağı doğru 5-6 defa çekme hareketi uygulamamız gerekmektedir. Daha sonrasında ise bebeğimizin bacaklarından tutup karnına doğru baskı uygulayarak 5-6 saniye kadar beklememiz gerekir. Bebeğimiz bu hareketlerle bir nebze rahatlayacaktır. Daha sonra bebeğimizin karnında saat yönünde hafifce masaj teknikleri uygulayabiliriz. Aynı hareketleri bir kaç defa tekrar etmemiz durumunda, bebeğimizin gazını üzerinden atmış olacağız.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü