• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Duyu Organlarımızdan Nasıl Yararlanıyoruz?

Duyu Organlarımızdan Nasıl Yararlanıyoruz?

Çevremizdeki canlılarla iletişim kurarken duyu organlarımızı kullanırız. Çevremizdeki her şeyi gözümüzle görür, sesleri kulaklarımızla duyarız. Dilimizle, yediğimiz besinlerin tadını alırız. Konuşarak kendimizi ifade etmemizde de dilimizi kullanırız. Derimizle çevremizdeki varlıkların sıcaklığını, soğukluğunu sertliğini, yumuşaklığını algılarız.
Duyu organlarımız, dış dünyaya açılan pencerelerimizdir. Bu pencerelerden giren uyarıcılar bize dış dünyada olup bitenleri aktarır. Biz de algıladığımız uyarılara göre tepki gösteririz.

Öfkelendiğimizde Ne Yapmalıyız?

Korku, güven, üzüntü, sevinç, mutluluk, mutsuzluk gibi çeşitli duygular yaşarız. Haksızlığa uğrayabilir, eleştirilebilir veya hoşlanmadığımız bir hareketle karşı karşıya kalabiliriz. Bunların sonucunda kızgınlık ve öfke yaşayabiliriz. Öfkelendiğimizde sakin olmaya çalışmalı, öfkemizle hareket etmemeliyiz.

Çevremizdeki İnsanlara Nasıl Davranmalıyız?


Çevremizdeki insanlarla olan ilişkilerimizde daima etik davranışlara önem vermeliyiz.Yalan söylemek, kaba davranmak, kırıcı konuşmak insanlar tarafından uygun görülmez. Bu tür davranışlarda bulunan insanlar toplum tarafından benimsenmez, insanların güvenini yitirir.İnsanlara karşı daima; yardımsever olmalı, dürüst davranmalı, hoşgörülü ve saygılı olmalı, sevgi ile yaklaşmalı,nazik ve kibar davranmalıyız.

Etrafımızdan Gelen Yanlış İsteklere Nasıl Cevap Vermeliyiz?

Çevremizde aile bireylerimizden, arkadaşlarımızdan, akrabalarımızdan oluşan birçok insan bulunur. Bizim bu insanlardan isteklerimiz olduğu gibi onların da bizden istekleri olabilir. İki tarafın istekleri de önemlidir. Ancak bu isteklerin kabul edilebilir olması gerekir. Çevremizdeki insanlar bize kabul edilemeyecek bir öneri ile geldiğinde bu teklifi reddetmeli ve neden reddettiğimizi, bu teklifin yanlış bir hareket olduğunu ona açıklamalıyız.

SORU:
3
Soba sıcak, dondurma tatlı, ışık parlaktır diyen Asya, sırasıyla hangi duyu organlarından yararlanmıştır?
A) Deri – Dil – Göz
B) Kulak – Göz – Dil
C) Burun – Dil – Kulak

CEVAP:
Sobanın sıcak olduğunu derimizle, dondurmanın tatlı olduğunu dilimizle, ışığın parlak olduğunu gözümüzle algılarız.

Buna göre, Asya’nın yararlandığı organlar sırasıyla,
Deri – Dil – Göz’dür.
Doğru Yanıt A

Son Yorum
  1. eren
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü