• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Doğal Afetler ve Alınacak Önlemler Nelerdir?

Doğal Afetler ve Alınacak Önlemler Nelerdir?

Dünya’nın birçok ülkesinde zaman zaman deprem, sel, çığ, heyelan, orman yangını gibi doğal afetler yaşanmaktadır. Ülkemizde de zaman zaman deprem yaşanmaktadır. Ülkemizde yaşanan depremlerde can ve mal kaybını azaltmak için çalışmalar yapılmakta; yeni inşa edilen binalar deprem riski yüksek olan yerlerde yapılmamaktadır. Yapılan binalar depreme dayanıklı ve sert zeminler üzerinde yapılmakta, insanlara deprem anında nasıl davranmaları ile ilgili eğitim verilmektedir. Yazın birçok ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de orman yangınları çıkmaktadır. Orman yangınlarının yaşanmaması için ormanlarda ve orman yakınlarında ateş yakılmaması konusunda halk bilinçlendirilmelidir. Ülkemizin bazı bölgelerinde zaman zaman toprak kayması ve su baskını yaşanmaktadır. Bu olayların yaşanmaması için dünyada ve ülkemizde ağaçlandırma çalışmaları hızla devam etmekte, şehirlerde altyapı çalışmaları yapılmaktadır.

Dünyada Canlıların İhtiyaçları Nelerdir?

Canlıların hayatlarını sürdürebilmeleri için beslenmeye, barınmaya, havaya, suya ve toprağa ihtiyaçları vardır. Güneş, canlıların yaşam kaynağıdır. Güneş olmasaydı Dünya’mız çok soğuk ve karanlık olurdu. Dünya üzerinde hiç bir canlı yaşayamazdı. Dünya’da hayat olmazdı.

İnsan ve Çevre Arasındaki İlişki Nedir?

İçinde yaşadığımız; suyun, havanın, toprağın, bitki ve hayvanların bulunduğu ortama çevre denir. Çevreyi doğal çevre ve yapay çevre olmak üzere ikiye ayırırız.

Doğal Çevre Nedir?


İnsanlar tarafından değişiklik yapılmayan yerlere doğal çevre denir.

Yapay Çevre Nedir?

İnsanların yaşamlarını kolaylaştırmak ve güzelleştirmek için değişiklikler yaptığı yerlere yapay çevre denir.

Temiz Çevre, Sağlıklı Yaşam ve Çevre Temizliği Nasıl Olmalıdır?

Sağlıklı bir şekilde büyümek ve gelişmek için yaşadığımız çevreyi temiz tutmalıyız. Kirletilmiş bir çevrede mik- roplar daha kolay çoğalır, bulaşıcı hastalıklar ortaya çıkar. Kirletilmiş bir çevrede yaşayan insanlar daha kolay hasta olur.
SORU:
3
Yukarıdaki canlılardan hangisi ya da hangileri su olmadan yaşamını sürdürümez?
A) 1, 2 ve 3 B) 2 ve 3 C) Yalnız 2
CEVAP:
Bütün canlılar yaşayabilmek için su- ya ihtiyaç duyarlar. Su olmadan hayat olmaz ve hiçbir canlı yaşamını sürdüremez. Bundan dolayı resimlerde verilen canlılardan hiçbiri su olmadan yaşamını sürdüremez.
Doğru Yanıt A

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü