• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

İnsanlara Karşı Davranışlarımız Nasıl Olmalıdır ?

İnsanlara Karşı Davranışlarımız Nasıl Olmalıdır ?

Eğrisi Doğrusu – Davranışlarımızı Gözden Geçirelim:

Arkadaşlarımızla ve çevremiz- deki insanlarla ilişki kurarken onlarla alay etmemeli, onları küçümsememeliyiz. Onlara karşı nazik davranmalı, hata yaptığımızda özür dilemeliyiz.
İnsanlar konuşurken onları dinlemeli, sözlerini kesmemeliyiz. Çevremizdeki insanlara karşı tehlikeli ve incitici şakalar yapmamalıyız.
Başkalarının eşyalarını izinsiz almamalıyız. Aldığımız eşyaları zamanında geri vermeliyiz. Sorumluluklarımızı yerine getirmeli, verdiğimiz sözü tutmalıyız.

İnsanlar Konuşa Konuşa – İletişim Kurarken:

İnsanlarla iletişim kurarken sözcüklere dikkat etmeliyiz. Karşılaştığımız insanlara sabahları günaydın, gün ortasında iyi günler, akşamları ise iyi akşamlar demeliyiz.
Birisinden bir şey isteyeceğimiz zaman lütfen demeliyiz. Birisi bize bir şey verdiğinde teşekkür etmeliyiz. Hasta olan arkadaşlarımıza geçmiş olsun demeliyiz. Bir yerden ayrılırken geride kalan insanlara hoşça kal demeli, bizim bulunduğumuz yerden birileri ayrılıyor ise onlara güle güle demeliyiz. Bizim bulunduğumuz ortama birileri geldiğinde onlara hoş geldin demeliyiz.
İyi bir iletişim, dikkatli dinlemekle olur. Konuşan bir kişiyi dinlerken;

❁ Onun yüzüne bakmalı,
❁ Başka işlerle uğraşmamalı,
❁ Sözünü kesmemeli,
❁ Dinlediğimizi belli edecek sorular sormalıyız.

SORU:

4

 

Yukarıdaki görseli incelediğimizde Ali ile ilgili söylenebilecek en uygun ifade hangisidir?
A) Ali okuldan dönmektedir.
B) Ali, annesinin sözlerine karşı “hoş bulduk” diyerek karşılık vermelidir.
C) Ali, okula gitmek için evden dışarı çıkmıştır.

CEVAP:
Görseli incelediğimizde annesinin Ali’ye güle güle dediğini görüyoruz. Bu durumda Ali okuldan dönüyor olamaz. Annesinin sözlerine karşı Ali “hoş bulduk” değil “hoşça kal” demelidir. Bu durumda Ali ile ilgili söylenebilecek en uygun ifade “Ali, okula gitmek için evden dışarı çıkmıştır.” olmalıdır.

Doğru Yanıt C

 

 

Son Yorum
  1. efyujrrsgjj
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü