• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Yabancı Ülkelerde Yemek Servisi Kuralları

daha önce sofra düzeni ve servis kurallarını sizlerle paylaşmıştık. yemek kültüründen yemek servisi kurallarına kadar her şey ülkelere göre farklılıklar gösteriyor. servisin yöntemi olsun, öncelik sırası olsun bir çok faktörde ülkeden ülkeye bazı farklılıklar görmek mümkün. biz burada tüm dünya ülkelerinde ya da kültürlerindeki servis yöntemleri yerine belli ülke ve kültürlerdeki yöntemlerle deyineceğiz. işte İngiliz, Fransız ve Rus yöntemleri;

sofra düzenia) İngiliz servis yöntemi: ev sahibi hanım oturduğu yerin yakınına getirdiği bir servis masasının üzerinde duran servis tabağından konuklara yemek verir. bu arada ev sahibi erkek de oturduğu yerden, önce sağında sonra solunda oturan hanımlara içki servisi yapar. daha sonra karşısında oturan erkek konuğa içki şişesini vererek onun da yanındakilere bu servisi yapmasını sağlar. ancak kalabalık ve resmi davetlerde yardımcılardan yararlanılır ve konukların tercihleri sorularak servis yapılır.

b) Fransız servis yöntemi: yemek ve ordövrler konuklara servis tabağıyla sunulur. konuklar sapları kendilerine doğru çevrilmiş servis çatal bıçağıyla istedikleri kadar yemek alabilirler. yalnız salatalar önceden tabaklara konulmuştur. salata sosları servis sırasında konuğa sorularak verilir.

c) Rus servis yönetim: bu yöntemde konuklara verilen değer bir tören ya da gösteri havasında ifade edilir. hazırlanan yemek önceden bütün olarak ve süslü biçimde konuklara gösterilir ve daha sonra önlerinde parçalanarak servis edilir.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü