• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Borçlardan Kurtulmanın Yolları

Günümüzde borcu olmayan insan artık neredeyse yok gibi. hayat pahalılığına karşılık elde edilen gelirin düşük olması, gelir ve gider dengesinin bir türlü sağlanamaması insanları kaçınılmaz borç batağına sürüklüyor ve bu borçlardan kurtulmak için çırpındıkça batıyoruz. ancak bilinçli olunduğu borclardan kurtulma yollaritakdirde borçlardan kurtulmak tabiki imkansız değil. işte borçlardan kurtulmanın bazı yolları;

1- elde ettikleri gelirle geçinemeyen aileler için kurtuluş çaresi kredi kartlarına sarılmaktır. ancak ne var ki en tehlikeli yol kredi kartlarıdır. bu nedenle öncelikle işe kredi kartlarını kesip atarak başlayın. yapılan tüm harcamaların çetelesini tutun. bunun için şöyle bir formül uygulayabilirsiniz: Bütçenin % 35’i ev ihtiyaçlarına,  % 15’i borç ödemelerine, % 25’i yaşamsal ihtiyaçlara, % 15’i ulaşıma, % 10’u da tasarrufa ayrılmalı.

2. Ek gelir elde edebilmek için fırsatları kollayın. Örneğin mesaiye kalın, özel ders verin ya da sahip olduğunuz yetenekleri kullanın.

3.  borçlarınızın listesini yapın. En yüksek faizi ödediğiniz borçtan en düşüğüne kadar bir sıralama yapın ve en yüksek faizi ödediğiniz kredi kartınızın borcunu ödeyin. Elinize geçen her fazladan parayla, kredi kartınızın borcunu bitirmeye çalışın ve sonrasında kartı kullanmaktan vazgeçin.

4. Dışarıda yemek yemek, malzemeleri alıp evde yemek pişirmekten daha maliyetli. Aynı zamanda evde yemek yemek çok daha sağlıklı bir seçenek.

5. borç faturalarını düzenli bir şekilde saklayın ve harcamaları kontrol altında tutun.

6. sizin için önemli olan bazı şeylerden vazgeçmeyi bilin. borcunuz çok yüklüyse arabanızı ve değerli bir eşyayı satmak için kendinizi ikna edin. maddesel bir şeyi kaybetmenin yaratacağı üzüntü, ileriki zamanlarda bütçede oluşacak zararın yaratacağı hayal kırıklığından daha iyidir. Arabanızı satmak zorunda kalırsanız ya da evinizi ya da sizin için değerli olan bir mücevheri, derin bir nefes alın ve yaptınız şeyin ilerde bütçenize yardımcı olacağını düşünün.

7. gereksiz harcamalardan mümkün olduğunca kaçının. mümkün olduğunca her şeyden tasarruf edin.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü