• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Menopoz Nedir? Menopozun Belirtileri Nelerdir?

Menopoz her kadının hayatının belli bir döneminde tanışacağı doğal fizyolojik bir durumdur. Adet kanamalarının ve dolayısıyla yumurtlamanın sona ermesi durumudur. Türkiye’de kadınların menopoza girme yaşı ortalama 47-52 yaş arasıdır. ancak 40 yaşından önce bu durumla karşılaşanlar da vardır. erken menopoz denilen bu durumun en büyük nedenlerinden biri kalıtımdır. bu anlamda anne ya da teyzenin menopoza girdiği yaş ile kişinin menopoza gireceği yaş büyük oranda aynı olur. sağlıklı ve doğru beslenme, düzenli bir yaşamın menopozu geciktirici bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir.

Her şeyden önce menopozu kesinlikle bir hastalık ya da rahatsızlık gibi olumsuz, kötü bir süreç olarak algılamamak gerekiyor. zira her kadının yaşadığı, doğal bir olaydır. hormonlardaki değişime bağlı olarak adet kanamasının önce düzensizleşmesi ve ardından kesilmesiyle birlikte menopozun diğer belirtileri şunlardır;

-Ani sıcak basması (ateş basması kendini önce göğüs bölgesinde ısınmayla hissettirir. ardından boyuna ve yüze, hatta tüm vücuda yayılır. bu da aşırı terlemeye yol açar. ani ateş basması durumu menopozun hemen öncesi görülür ve 2-3 yıla kadar devam edebilir.)

-çarpıntı

-vajinal kuruluk, cilt kuruluğu, saçların zayıflaması

-uykusuzluk

-kilo artışı

-osteoporoz

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü