• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Gürbey İleri Kimdir? Gürbey İleri Biyografisi

Muhteşem Yüzyıl dizisine iki oyuncu daha dahil oldu. Dizide aradan yıllar geçti ve Hürrem Sultan ile Kanuni Sultan Süleyman’ın çocukları Mihrimah ile Mehmet büyüyüp birer genç kız ile genç delikanlı oldu. Mihrimah Sultan’ı Kavak Yelleri dizisinden iyi tanıdığımız Pelin Karahan canlandırıyor. Şehzade Mehmet’i ise Gürbey İleri canlandırıyor. Peki kimdir Gürbey İleri, daha önce hangi projelerde yer almıştır?

Gürbey İleri henüz 24 yaşında, 13 şubat 1988 yılında İstanbul’da doğmuş. Kadir Has Üniversitesi İşletme bölümünde okurken bu bölümün kendisine uygun olmadığını düşünerek Akademi Kenter Tiyatrosunda eğitim almaya başlamış ve Beykent Üniversitesi oyunculuk bölümünü kazanmış. geçmişinde bir basketbol kariyeri var. 10 yıl kadar süren, Galatasaray, Beşiktaş gibi önemli kulüplerde basketbol kariyeri var. sakatlık yaşadıktan sonra oyunculuğu seçmiş. Muhteşem Yüzyıl onun ilk deneyimi değil. 2007-2009 yıllarında yayınlanan Arka Sıradakiler ile 2011 yapımı Kalbim Seni Seçti dizilerinde rol aldı. ayrıca 2008  yapımı Ayakta Kal isimli sinema filminde oynadı.

Şehzade Mehmet Kimdir?

Hürrem Sultan ile Sultan Süleyman’ın ilk oğlu Mehmet 1521 yılında doğdu. oldukça iyi bir eğitim alan şehzade Mehmet, dönemin en iyi hocalarından eğitim almış, iyi yetişmiştir. 1540 yılında babası tarafından veliaht şehzade ilan edilmiş ve Manisa Sancakbeyi olmuştur. o zamana kadar bu görevi Mahidevran’ın oğlu Şehzade Mustafa yapmaktaydı.

1543 yılında yani henüz 22 yaşındayken ölmüştür. ölüm nedeni kesin olarak bilinmiyor. kimi tarihçilere göre çiçek hastalığından ölmüştür. kimilerine göre ise Mahidevran’ın bir oyunu sonucu ölmüştür. söylenene göre Mahidevran Sultan, oğlu Mustafa’nın veliaht sancağından alınmasını kabullenemeyerek Barbaros Hayrettin Paşa’nın yardımıyla  Şehzade Mustafa’nın haremine hastalıklı kız getirtmiştir. bu kızdan hastalığı kapan Şehzade Mehmet vefat etmiştir.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü