• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Boyun Tutulması Nasıl Geçer?

hemen hemen herkesin hayatının bir bölümünde karşılaştığı sorunlardan biridir boyun tutulması. boyun bölgesinde ağrı, başın rahat hareket ettirilememesi ve dolayısıyla hareketlerin kısıtlanması ve verdiği rahatsızlık günlük hayatımızı oldukça olumsuz etkileyen bir durumdur.

boyun tutulması en çok, başın uzun süre aynı pozisyonda tutulması nedeniyle ortaya çıkar. örneğin masa başı ya da bilgisayar başında çalışan kişilerde sık görülen bir durumdur. ayrıca yanlış yastık kullanımı ve yanlış pozisyonda uyumak da sabah boynumuz tutulmuş vaziyette uyanmamıza sebep olur. bunun dışında ani hareketle çok ağır bir şey kaldırmak, direkt klimaya maruz kalmak da boyun tutulması sebepleri arasında gösterilebilir.

peki boyun tutulması durumunda ne yapılmalıdır?

boyun tutulması durumunda yapılabilecek ilk şey boyun bölgesine sıcak havlu koymak suretiyle bölgeyi sıcak tutmaktır. böylece gerilen boyun kasları gevşeyecek ve rahatlayacaktır. aşırı derecede bir ağrı durumu yoksa kas gevşetici bir merhem yardımıyla bölgeye masaj yapmak da oldukça faydalıdır. boyun tutulmasından sürekli muzdarip oluyorsanız yastğınızı da değiştirmeyi deneyin. zira özellikle yüksek yastıklar boyun tutulmasının en yaygın nedenlerindendir. bu yüzden ortopedik bir yastık kullanmak bu dertten kurtulmanızı sağlayacaktır.

tüm bunlara rağmen boyun tutulması durumu hala devam ediyorsa, geçmiyorsa mutlaka doktora görünmelisiniz. zira boyun fıtığı ya da kireçlenmesi durumu söz konusu olabilir.

Son Yorum
  1. depilş
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü