• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Ülke Bayrakları ve Anlamları

bayrak, bir ulusa, belli bir topluluğun niteliğine veya herhangi bir fikre işaret olmak üzere renk ve şekil bakımından özel olan bir simgedir. eski çağlarda doğrudan doğruya kabilelerin kahraman savaşçılarıyla ordu ve birliklerinin işareti olarak kullanılan bayrak bugün dünya uluslarının timsali olarak kullanılmaktadır. günümüzde bazı ülkelerin bayrakları ve taşıdıkları anlamlar şöyledir;

Brezilya Bayrağı: Brezilya bayrağındaki sarı şekil elması, yeşil zemin tropikal ormanları temsil eder. ortadaki mavi kürenin üzerindeki beyaz kuşak içinde “düzen ve ilerleme” yazılıdır.

Japon Bayrağı: beyaz zeminli bayrağın ortasındaki kırmızı yuvarlak şekil “güneş”i temsil eder.

Çin Halk Cumhuriyeti: bayraktaki büyük yıldız gerçekleştirilecek amacı, küçük yıldızlar da dört sınıf halkı gösterir: işçiler, köylüler, küçük esnaf ve memurlar.


Büyük Britanya bayrağı:
üst üste gelen iki haçtan (St. Patrick ve St. George) meydana gelir. önce gemilerde kullanılmak üzere hazırlanan bu bayrak daha sonra ulusal bir durum almıştır.

Danimarka Bayrağı: söylentiye göre Danimarka kralı Waldemar, 1219’da dinsizlere karşı savaşırken kızıl gökyüzünde beyaz bir haç görmüş ve bu, Danimarka bayrağı olarak kabul edilmiştir.dünyanın en eski bayraklarından biridir.

İsviçre bayrağı: isviçre ordusunun 1339’da, halk idaresinin kurulmasına karşı koyan soylu kişilerin üzerine yürüyüp bunu gerçekleştirmesi üzerine onun işareti bayrak olarak kabul edilmişti. haç ve kırmızı kare isviçre ordusundaki tabur birliklerinin sembolü olmakla birlikte isviçre bayrağı kare şeklinde olması bakımından dünyadaki tek bayraktır.

Yunanistan bayrağı: bayrakta mavi ve beyaz renklerle gösterilen dokuz şerit “eleutheria ethatnatos” sözünün dokuz hecesini belirtir. bu söz “hürriyet veya ölüm” anlamına gelir.

ABD Bayrağı: köşedeki mavi zemin üzerindeki beyaz yıldızlar 50 eyaleti, kırmızı ve beyazlı 13 şerit de bu devletin temellerini atan 13 eyaleti gösterir.

Almanya Bayrağı: bayraktaki üç rengin beraberlik, hak ve  özgürlük kavramlarını temsil eder.

Rusya Bayrağı: Rusya bayrağının üzerindeki renkler ise panslavizmin renkleridir. beyaz tanrıyı, mavi hükümdarı, kırmızı ise halkı temsil eder.

Son Yorum
  1. mert
    Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/bilgibirikimixe/public_html/wp-content/themes/cata_dekstop/functions.php on line 74

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü