• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Dünyanın En Pahalı Yiyecekleri

kimileri yemek için yaşar, kimileri ise yaşamak için yer. kimileri ise bazen bir yiyeceğe bir servet öder. bir yiyecek en fazla ne kadar pahalı olabilir? lüks bir restorana gidildiğinde bir ailenin bir ay geçindiği para o yemek sonunda hesap olarak ödenir. bazı yiyecekler de vardır ki normal bir fiyata kolaylıkla bulunabildiği halde bazı yerlerde son derece fahiş fiyatlara satılır. işte dünyanın en pahalı yiyecekleri;

1)Safran: fazla kaynak ve işçilik gerektirdiğinden bu baharatın fiyatı 500 ila 5 bin dolar arasında değişiyor.

2) Macadamia fındığı: macadamia fındığı dünyanın en pahalı fındığıdır. kilosu 40 dolardan satılıyor.

3)Elmas havyari: havyarın zaten pahalı bir yiyecek olduğunu biliyoruz. ancak bir de elmas havyarı var ki fiyatı normalin çok üstünde. elmas havyarının kilosu 5 bin dolar

4) Beyaz trüf mantarı: bir çok mantar çeşidinin arasında bu mantarın yeri çok ayrı. dünyanın en pahalı mantarı, kilosu 4 bin euroya kadar çıkıyor.

5) La Bonnotte patatesi: deniz yosunu ile ekilerek üretilen bu patates türü yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. bu yüzden değerlidir ve kilosu 5 bin eurodur.

6)Wagyu sigiri eti: Japonya’da Wagyu denilen Japon ineklerden elde edilen bu etin kilosu 300 dolar civarında

7)Essen sandvici: bu Alman sandvicinin içinde tavuk, jambon, yumurta ve truf mantarı yer alıyor. fiyatı 200 dolar.

8) Havyarli Italyan pizza: havyar, istakoz ve kanyak gibi malzemeler içeren bu pizzanın fiyatı 8 bin euro

altın sundae

9) Le Parker omleti: New York’taki Le Parker Meridien adlı restoranda müşterilere sunulan, sevruga havyarı, istakoz içeren bu omletin fiyatı bin dolar.

10) Altin sundae: dünyanın en pahalı tatlısı unvanıyla Guinness rekorlar kitabına giren sundae Manhattan’da Serendipity 3 adli restoranda müşterilere sunuluyor. 5 top Tahiti vanilya soyasi dondurmasi, Madagaskar vanilyasi, 23 karat yaprak altin ve dunyanin en pahali cikolatasi olan Amedei Porceleana’dan yapiliyor.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü