• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Kızılderili Burçları, Kızılderili Astrolojisi; Hangi Ayda Doğanlar Hangi Kızılderili Burcudur?

Astroloji Kızılderililer için oldukça önemli bir yere sahipti. zira astrolojide zodyak kuşağını hayatlarında kendilerine bir yol gösterici olarak benimsemişlerdi.  Kızılderililer insanların doğduğu tarihin hayatına nasıl yön vereceğini belirlediğine inanırlardı. işte doğduğunuz tarihe göre kızılderili astrolojisindeki burcunuz ve özellikleri;

22 Aralık – 19 Ocak
YABANKAZI

oğlak burcuna karşılık gelen bu burcun tanımlayıcı cümlesi “Bilge, dingin, yardımsever bir lider!”dir. uğurlu taşı kuvars, rengi ise beyazdır.
yabankazı burcu mensupları sakin bir kişiliğe sahip olurlar. olaylara karşı temkinli yaklaşırlar, genelde titizdirler. iyi bir anne/baba olurlar. çalışkandırlar, birden fazla işi bir anda yürütüp başarabilirler.  üstelik mükemmeliyetçi yapıları nedeniyle bunu kusursuz yaparlar. seçicidirler, sevgili ya da arkadaş seçerken özenli davranırlar. gelişim ve değişime açıktırlar ve lider ruhludurlar.

Yabankazı burcu insanları canı sıkkınken içlerine kapanırlar ve dertlerini kolay kolay kimseyle paylaşmazlar. gelenek ve göreneklerine bağlıdırlar. ailesine düşkündürler ve evcimen tiplerdir. yabankazı burcu insanı, kendisine yanlış yapanları ve o yanlışı unutmaz ve mutlaka intikam almak ister. yani kindar bir yönleri de vardır.

20 Ocak – 18 Şubat
SUSAMURU

kova burcuna karşılık gelen bu burcu tanımlayan cümle “Sevimli, canayakın, iletişimi yüksek bir yardımsever!”dir. uğurlu taşı gümüş, rengi ise gridir.

arkadaşları tarafından sevilen, her zaman ortamların aranan insanı olmayı başaran susamuru burcu insanı aynı zamanda çevresi tarafından saygı duyulan bir insandır. duygularını belli etmekten hoşlanmaz ancak açıklanamayan çekimi sayesinde karşı konulması zor tiplerdir. boğazına düşkündür, güzel yemekleri çok severler. aileye çok önem verirler ve iyi bir anne/baba, eş olurlar. aynı zamanda iyi, güvenilir bir dost ve arkadaş olurlar.  bu nedenle arkadaşları dertlerini ya da sırlarını hep onunla paylaşmayı tercih eder. ve bu sırları saklamayı iyi bilir, yani iyi bir sırdaştır. zekidirler ve bir o kadar cesurdurlar. fakat bu cesaretleri çoğu zaman başlarına dert açar. açık fikirli ve yardımseverdirler.

hayal kurmaktan hoşlanan susamuru burçları hayal kurmakla yetinmez bunları gerçekleştirmek için de uğraşırlar. seyahat etmeyi severler ve çoğunun en büyük hayali dünya turuna çıkmaktır. güçlü bir altıncı hisleri vardır, karşısındaki kişi hata yaptığında affetmeyi ve ikinci şans vermeyi bilir. empati yapma kabiliyetine sahiptirler. özgürlüklerine düşkün olan susamuru burçları kısıtlamaya gelemez.

19 Şubat – 20 Mart
PUMA

balık burcuna karşılık gelen puma burcunu tanımlayan cümle “Kıvrak ve güzel bir duygu yumağı!”dır. uğurlu taşı firuze rengi ise mavi ve yeşildir.

fazlasıyla duygusal fakat duygularını çoğu zaman saklamayı tercih eden puma burcu insanlara çok zor güvenir. ancak güvendikleri zaman karşısındakine tüm yüreğini açar ve tüm sevgisini verir. evine düşkündür ve yalnızlığı sever. sezgileri son derece güçlü ve zekidirler. çocuklarına karşı çok sevecen olurlar ve onlarla vakit geçirmekten fazlasıyla hoşlanırlar. duyarlı ve uysaldırlar. ancak köşeye sıkıştıklarını hissettikleri anda birden kavgacı yönleri ağır basar. anlaşılması zor kişilerdir, gizemli bir yönleri vardır.

21 Mart – 19 Nisan
ALADOĞAN

koç burcuna karşılık gelen aladoğan burcunu tanımlayan cümle ” Görkemli ve büyüleyici bir iyilik sembolü!”dür. uğurlu taşı opalin, rengi ise sarıdır.

fazlasıyla enerjik, değişimden hoşlanan, açık fikirli, duygu ve düşüncelerini pervasızca belli eden, patavatsızlığa varacak kadar açık sözlü, yalandan nefret eden tiplerdir. çok cesurdurlar, sinirlendiklerinde saldırganlaşır ve tehlikeli olurlar. özgürlüklerine düşkündürler. dikkatleri kolayca dağılır.  bünyeleri oldukça sağlamdır.

insanlarla kolayca anlaşır, çocuklarıyla da. onlarla bir ebeveynden çok arkadaş olur. bu burçların genelde çok arkadaşı olur ve çevresi geniştir.

20 Nisan – 20 Mayıs
KUNDUZ

boğa burcuna karşılık gelen kunduz burcunu tanımlayan cümle “Herkese yaşam gücü ve tadı veren denge merkezleri!”dir. uğurlu taşı Krisokol Rosenquarz, rengi ise mavidir.

arkadaşlarına önem verir ve çok arkadaşı vardır, çevresi geniştir. her ortama kolayca uyum sağlamayı bilir. rahatına düşkündür, konuşkandırlar. genelde arabulucudurlar, huzursuz ortamlardan nefret ederler. sinirlendiklerinde yıkıcı ve kırıcı olurlar. hayatta özellikle maddi anlamda kendilerini güvende hissetmek isterler.

kunduz burcu insanları evliliği ciddiye alır, iyi bir eştir ve eşine sadıktır. evdeki huzur, eşiyle mutluluk onun için çok önemlidir.

21 Mayıs – 20 Haziran
GEYİK

ikizler burcuna karşılık gelen geyik burçlarını tanımlayan cümle “Çekici, hareketli, duyarlı bir şifacı!”dır. uğurlu taşı akik, rengi yeşildir.

hareketli, aynı anda bir kaç işi birden yapabilme yeteneğine ve enerjisine sahiptir. oldukça zekidirler, koruma iç güdüsü fazlasıyla gelişmiştir. güzelliği severler, yani güzel olan herşeyi severler. ilişkilerinde iç güzellikle birlikte dış görünüme de çok önem verirler. bu burç insanları sanat yönü ağır basan kişilerdir.

yeniliği, gülmeyi hatta bol kahkaha atmayı severler. neşeleriyle etraflarına da enerji saçarlar. yenilikçi olmalarından mütevellit yeni yerler görmek, yeni insanlarla tanışmaktan büyük keyif alırlar. maceracı ruhludurlar. kısa süreli ilişkilerden nefret ederler.

21 Haziran – 22 Temmuz
AĞAÇKAKAN

yengeç burcuna karşılık gelir. tanımlayıcı cümlesi “Aile ortamlarının ve sevginin vazgeçilmez merkezi!”dir. uğurlu taşı kırmızı akik, rengi pembedir.

ailesine, çocuklarına, eşine düşkün olurlar. tüm burçlar arasında en iyi anne/baba bu burçtan çıkar. hırslıdır, evcimendir. sevmeyi sevilmeyi fazlasıyla önemser, yardımseverdir, uyumludur. güven duygusuna çok önem verir ve karşısındaki kişiye güvenmek ister. çok çabuk korkar, milliyetçilik duyguları güçlüdür. maddi anlamda güvenceye çok önem verir yoksa huzursuz ve mutsuz olur. iyi bir eş, ebeveyn olmasının yanısıra iyi bir arkadaş ve dost olurlar.

23 Temmuz – 22 Ağustos
MERSİNBALIĞI

aslan burcuna karşılık gelir. tanımlayıcı cümlesi “Gösterişli, bağımsız, sevilen, keskin görüşlü bir fırtına!”dır. uğurlu taşı Gröna Demir, rengi kırmızıdır.

iyi bir dosttur ancak alaycıdır. kendini beğenmiş olur, kendini fazlasıyla sever. gerçek duygularını dışa vurmaz, kendine yapılan kötülüğü unutmaz. lider ruhludur, kaşısındaki kişi üzerinde egemenlik kurmaktan hoşlanır, zekidir, uyanıktır. bazen kibirlidir. okumayı sever, sıkıntı ve dertlerini paylaşmaktan yana değildir.

23 Ağustos – 22 Eylül
BOZAYI

başak burcuna karşılık gelir. tanımlayıcı cümlesi “Çözümlemeci ve mantıklı düşünme yeteneği olan bir organizatör!”dür. uğurlu taşı ametist, rengi erguvandır.

mantıklı insanlardır, duygulardan çok mantığa önem verirler. adalet duygusu çok güçlüdür, haksızlığa tahammülleri yoktur, yalana karşı fazlasıyla hassastırlar ve karşısındaki kişi yalan söylediğinde bunu hemen hisseder ve anlarlar. sohbet etmeyi severler, iyi bir arkadaştırlar ancak düşmanlığı da tehlikeli olur. lüks yaşamaktan hoşlanırlar, akıllarına koyduklarını yaparlar.

sorumluluk sahibi insanlardır, sorumluluklarının her zaman bilincindedirler. fazlasıyla titizdirler. karşılaştıkları sorunlara sabırla çözüm üretirler ve çözerler. zayıf karakterli insanlara tahammülleri yoktur.

23 Eylül – 23 Ekim
KARGA

terazi burcuna karşılık gelir. tanımlayıcı cümlesi “Özveri, nezaket ve kararlılığın uyumlu bir bileşimi!”dir. uğurlu taşı jasper, rengi kahverengidir.

yardımsever, doğayı seven kişilerdir. sağı solu belli olmaz ve ani manevralar yaparlar. ruhsal yönden oldukça rahattırlar, hayattan zevk almayı bilirler. genelde tutarsızdırlar, sevdiklerine karşı yıkıcı olabilirler. kendilerini bulmakta zorlanırlar ve bunun için zamana ihtiyaç duyarlar, hayvanları severler. evlerine düşkündürler, dekorasyon meraklısıdırlar. estetiğe düşkün karga burçları kucaklanmayı, öpücüğü severler. hayatı dolaysız ve yoğun yaşarlar…

24 Ekim – 21 Kasım
YILAN

akrep burcuna karşılık gelir. tanımlayıcı cümle “Ruhsal güçleri çok yüksek duyarlı insanlar!”dır. uğurlu taşı bakır, renkleri turuncudur.

iş ya da eğitim hayatlarında çoğu zaman başarılı olurlar, ikna kabiliyetleri güçlüdür. fazlasıyla enerjiktirler, çevresindeki insanlara yardımcı olmaktan büyük keyif alırlar. kendi bildiklerini okurlar, karar verme aşamasında akıl almaktan hoşlanmazlar. aydın bir kişiliğe sahiptirler, olaylar karşısında soğukkanlılıklarını korumayı bilirler. sır saklamayı bilirler, ketumdurlar.

22 Kasım – 21 Aralık
WAPİTİ

yay burcuna karşılık gelir. tanımlayıcı cümle “Yeniden doğan veya yeniden doğurabilecek bir güç simgesi!”dir. uğurlu taşı obsidiyen, rengi siyah ve mordur.
güçlü bir kişiliğe sahiptir, çevrelerinde oldukça sevilen tiplerdir. iç güdüleri çok güçlüdür, haksızlığa asla tahammülleri yoktur, adalet duyguları gelişmiştir. kariyerlerinde sürekli yükselmek için çalışırlar ve başarırlar da. kendi bildiklerini okurlar ve çoğu zaman kararlıdırlar.
bu burç insanları genelde erkenden olgunlaşır. çok çabuk öğrenirler, fazlasıyla cesurdurlar. neşeli insanlardır ancak sinirlendikleri zaman öfke nöbetleri geçirirler. gururludurlar

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü