• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

Yasaklı Korku Filmleri; Çeşitli Ülkelerde Bir Zamanlar Yasaklanan Korku Filmleri

2004 yılında Britanya Basın Ödülleri tarafından yılın ulusal gazetesi seçilen İngiliz gazetesi The Independent bugüne kadar çeşitli nedenlerle yasaklanmış olan sinema filmlerini derledi. işte bugüne kadar yasaklanan o filmlerden bazıları;

-Teksas Katliamı-1 (The Texas Chainsaw Massacre-1974): Serinin ilk filmi olan 1974 yapımı film Finlandiya, İngiltere, Brezilya, Avustralya, Almanya, Norveç, İsveç gibi ülkelerde içerdiği şiddet sahneleri nedeniyle yasaklanmıştı.

-Şeytan (The Exorcist-1973): 1973 yapımı korku filmi İngiltere, İsveç, Norveç, Brezilya, Almanya, Finlandiya gibi ülkelerde yasaklı filmler listesinde yer alıyor.

-Soldaki Son Ev (The Last House on the Left-1972): katil-kurban filmlerinden Soldaki Son Ev de şiddet sahneleri nedeniyle İngiltere, Yeni Zelanda, Norveç gibi ülkelerde bir zamanlar yasaklanmış filmler arasında yer alıyor.

-Şeytanın Ölüsü (Evil Dead-1983): “kült” filmler arasında gösterilen bu korku filmi de çeşitli ülkelerde yasaklanmış filmlerden.

-Ölümle Yüzyüze Gelmek (Faces of Death-1978): ölüm sahnelerinin tüm gerçekliğiyle izleyiciye yansıtıldığı 1978 yapımı film İngiltere, Avustralya, Norveç gibi ülkelerde yasaklanmış filmlerden.

-Köpekler (Straw Dogs): Dustin Hoffman’in başrolünde rol aldığı 1971 yapımı film şiddet içerikli sahneleri nede niyle İnigltere yasaklanmış olan filmlerden bir diğeri.

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü